Ex -Yu

Hrvatski istoričar: Život sam posvetio istini o Srbima

Hrvatski istoričar: Život sam posvetio istini o Srbima
Foto: Screenshot / Youtube | Hrvatski istoričar: Život sam posvetio istini o Srbima

BEOGRAD - Ovo predavanje je priča o narodu koji drži u jednoj kesi sve ostale kese, koji ima kutijicu od eurokrema, koji je uvijek smetao centrima moći jer je odbijao da uđe u šablone, da se pokori! Ovo je ljubavna priča o tom narodu i kako sam se u njega zaljubio, kaže dr Goran Šarić, mladi hrvatski teolog i istoričar koji je dobijao prijetnje smrću samo zbog toga što se družio sa Srbima.

"Moj grad u kom sam se rodio i gdje živim... Evo ovdje u ovim zgradama živjelo je i do trećina Srba... S njima sam rastao, s njima sam igrao nogomet i trenirao boks, to su mi bile prve ljubavi, prvi prijatelji, znao sam da nisu takvi... Nisam pristao na propagandu, znao sam da niste takvi", rekao je dr Šarić na predavanju svojevremeno održanom na Mašincu na kojem je zapalio masu koja ga je pozdravila ovacijama.

"Jedini ste narod koji je samo u 20. vijeku ratovao sa pet najvećih sila",- dodao je on.

"Bogu hvala, imao sam priliku da učim škole, da uđem u arhive i čitav sam život posvetio istini o Srbima", kazao je dr Šarić dodajući da se posvetio miru i pomirenju i tezi da ako nismo braća da barem da više ne ratujemo.

U svojim predavanjima tvrdi da je ovaj naš prostor, a prije svega Srbija, kolijevka svjetske civilizacije, starije od Egipta i faraona, kao i da je vinčansko pismo najstarije na svijetu, prenio je "Kurir".

Dr Šarić u toku svojih predavanja često voli da se osvrne i na ljepotu Srpkinja!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije