Gde su sada moguća putovanja zbog korone? Mnogi se to pitaju dok se leto približava. Neki se i dalje plaše i ne izlaze iz kuće a druge ne zanima previše epidemija korona virusa već samo čekaju priliku da negde otputuju.

Ova interaktivna mapa će vam otkriti kakva je situacija širom Evrope i planete, odnosno gde možete da putujete i uz koja pravila.

Mapu je napravio International Airline Transportation Association a podaci se ažuriraju za svaku od zemalja.

Ono što odmah upada u oču je da je Srbija jedina na mapi u Evropi bez restrikcija putovanja zbog korona virusa. To znači da svako može da doputuje u Srbiju bez ograničenja zbog covid-19 epidemije.

Ali to uopšte nije slučaj u drugim Zemljama Evrope a ni sveta.

Mnoge zemlje su zadržale potpunu zabranu putovanja dok najveći deo evropskih zemalja ima određena pravila i restrikcije po pitanju putovanja. Inače, plan je da Evropska unija otvori svoje granice 15 juna. U mnogim zemljama će negativan test ostati uslov za ulazak ili karantin od 14 dana.

Mapa je na ovom linku.

1 KOMENTAR

  1. Sve ovo je jako zbunjujuce, moracu da pitam drugaricu koja je sudski tumac Jasnu Filipovic da mi rastumaci koja su pravila u kojoj drzavi, sta sme, sta ne sme….ili je ipak najsigurnije da ostanemo u Srbiji.

Comments are closed.