Vučić: Srbija je pomogla Italiji sa oko 10 miliona evra

Srbija je pomogla Italiji u borbi sa korona virusom sa ukupno oko 10 miliona evra, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da mu je bilo zamerano što je rekao da nije postojala solidarnost između zemalja EU, iako su oni to jedni o drugima govorili.
Vučić: Srbija je pomogla Italiji sa oko 10 miliona evra
Foto: 021.rs
"Rekao sam šta sam imao i onda su me svi napali. Kao što znate latinsku poslovicu o Jupiteru, a koju mi drugačije prevodimo: Ono što priliči Bogu ne priliči volu. Ja, kao predstavnik male zemlje, valjda nisam imao pravo da primetim istinu", kazao je Vučić na TV Pančevo.
 
"Mi smo pomogli Italiji i to mnogo", naglasio je, dodajući da je pomoć bila vredna 8,1 milion evra, ali sa organizovanih 10 letova to iznosi ukupno oko 10 miliona evra.
 
"To je bila velika pomoć i to od jedne male zemlje. Uvek će neko da kaže - ko ste vi da izigravate nekog igrača i nas da kritikujete iako su i oni jedni o drugima to govorili, ali najlakše je kritikovati Srbiju jer nismo deo EU", naveo je Vučić.
 
Dodao je da je njemu važno da se Srbija dobro snašla u krizi, kao i da će se dodatno jačati zdravstveni sistem, jer se ne zna šta nas čeka u budućnosti po pitanju korone.
  • dusan

    11.06.2020 10:15
    pravda
    vidim rade botovi po lajkovima se ćita potez predsednika
  • Uros

    07.06.2020 21:16
    @Ilija
    Upravo si pljunuo po grobu male Milice koja je poginula u NATO bombardovanju svojim komentarom. Treba da te bude sramota sta pises!
  • Jelena

    07.06.2020 20:47
    Koliko god da smo mali, imamo veliku dušu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija