Objavljen snimak trenutka kada je Bosanac napao nožem policajce u Njujorku VIDEO

Njujorška policija objavila je snimak napada na policajce za koji je osumnjičen muškarac iz BiH, Dženan Čamović (20).

Izvor: B92

Nedelja, 07.06.2020.

12:42

Default images

Prema navodima Čamović je ranjen nakon što je u sredu u Bruklinu napao policajce nožem.

Njujorška policija je navela da se ne radi o slučajnosti, već o namernom napadu na njene pripadnike.

"Ranije ove nedelje, jedan od naših službenika uboden je nožem u vrat bez upozorenja dok je štitio Njujorčane. Ovo nije bio slučajni susret - bio je to planirani pokušaj ubistva policajca njujorške policije. Samo pukom srećom ovo nije imalo drastično drugačiji ishod", navela je policija.

Osumnjičeni Čamović navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizam pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačkašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zabio nož u levu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje dreka i policijske sirene.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama policajci su otvorili vatru. Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u telu Čamovića, piše Avaz.

Za sada nije jasno da li je Čamović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku. Njujork post je objavio da je Čamović čija je porodica poreklom je iz Bosne i Hercegovine, upucan nekoliko puta nakon napada.

Prema rečima njegovih rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. U celi slučaj uključen je i FBI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: