Protest u Vašingtonu: Gradonačelnica traži od Trampa da povuče vojsku

Hiljade demonstranata okupilo se u subotu uveče na masovnom protestu protiv policijske brutalnosti i rasizma u Vašingtonu, dok su se demonstracije zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda nastavile 12. dan zaredom širom SAD.
Flojd je preminuo 25. maja u Mineapolisu pošto mu je policajac tokom privođenja skoro devet minuta kolenom pritiskao vrat.
 
Demonstranti su juče došli iz svih krajeva SAD na skup protiv rasizma i policijske brutalnosti, a pridružila im se i gradonačelnica Mjuriel Bauser, koja je ranije zatražila od predsednika Donalda Trampa da povuče vojsku iz grada.
 
"Treba da gledamo šta se dešava u Vašingtonu zato što ne želimo da federalna vlada uradi isto drugim Amerikancima", rekla je ona šetajući sa demonstrantima.
 
Na putu ka 19. ulici koja vodi do Bele kuće, koju je gradonačelnica Vašingtona u petak preimenovala u ulicu "Crni životi su bitni", demonstranti su zastali i klečali četiri minuta odajući i na taj način poštu Džordžu Flojdu.
 
Automobili koji su prolazili trubili su demonstrantima u znak podrške.
  • Lol

    07.06.2020 13:45
    Automobili koji su prolazili trubili su demonstrantima u znak podrške.


    Po cemu su zakljucili da je trubljenje znak podrske?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.