DIVLJAČKA VOŽNJA PO ZAGREBU: Bežao od policajaca, pa ih povredio! Izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta
Foto: Profimedia

stravično

DIVLJAČKA VOŽNJA PO ZAGREBU: Bežao od policajaca, pa ih povredio! Izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta

Hrvatska -

Noćas oko 2 sata 35-godišnjak je u Zagrebu upravljao Ford Fokusom koprivničkih registarskih tablica, a na raskrsnici Selske i Savske ulice policajci su ga uočili kako pravi saobraćajni prekršaj.

Na njihova upozorenja da se zaustavi on se oglušio, pa je nastavio da vozi Savskom ulicom prema severu i dalje kroz naselje Trnje. U daljnjem bekstvu vratio se na raskrsnicu Savske i Selske ulice, gde su mu policajci preprečili put službenim vozilom.

Počeo je da beži

U trenutku kada se vozač zaustavio, iz policijskog vozila izašao je policajac i krenuo prema vozaču s ciljem da ga uhapsi, no on je iznenada vozilom krenuo naglo unazad, zbog čega se policajac, kako bi izbegao nalet na sebe, prebacio preko haube policijskog vozila pri čemu se povredio.

Sleteo je sa puta

U daljem kretanju unazad vozač je udario u prednju desnu stranu policijskog vozila, pa je nastavio da beži. Njegovim dolaskom na zemljani put uz Savski nasip, u Miševečkoj ulici, na znak policije da se zaustavi, on se ponovo oglušio, nastavio da vozi bez zaustavljanja i bočnim retrovizorom svog vozila udario policajca prilikom bekstva.

Kretao se dalje Savskim nasipom u smeru istoka prema naselju Petruševec gde je udario u prednju levu stranu drugog policijskog vozila i nastavio bekstvo preko Domovinskog mosta u smeru aerodroma Franjo Tuđman.

Dolaskom do prvog rotora kod aerodoma vozač je izgubio kontrolu nad vozilom pa je sleteo sa puta, izašao iz vozila, pa se trčeći dao u bekstvo u čemu su ga sprečili policajci koji su ga sustigli, uhapisli i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Lekarska pomoć pružena je u KBC-u Zagreb dvojici policajaca, izvestila je policija.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track