Cena karte se neće menjati: U Pančevo stigli novi ekološki autobusi

U Pančevo je stigao još jedan kontigent novih ekoloških autobusa budućeg preduzeća za javni prevoz putnika "Pantransport".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 06.06.2020.

12:29

Cena karte se neće menjati: U Pančevo stigli novi ekološki autobusi
Foto: Pancevo.rs

U pitanju su najmoderniji ekološki autobusi, objavljeno je na zvaničnoj internetskoj prezentaciji Grada Pančeva.

Grad Pančevo je kroz javno-privatno partnerstvo obezbedio 60 novih autobusa. Kako je navedeno, do 15. juna stići će i ostali autobusi i preduzeće "Pantransport" će preuzeti obavljanje javnog prevoza u okviru javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva i dosadašnji prevoznik JKP "Autotransport" Pančevo prestaje da postoji.

Među obavezama "Pantransporta" je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva podseća da je prvih deset mini autobusa stiglo pre desetak dana, a da je sada stiglo prvih 14 velikih autobusa.

"Dolaskom autobusa preduzeća "Pantransport" koji je privatan partner Gradu Pančevu u realizaciji javno-privatnog partnerstva vezanog za komunalnu delatnost javnog saobraćaja počinje realizacija investicije vredne više od milijardu i 200 miliona dinara. Ovaj projekat je od ogromnog značaja za naše sugrađane i za grad Pančevo. Naši sugrađani će dobiti jedan komforan, najmoderniji javni prevoz sa savremenim sistemom naplate karata i siguran sam da će ovo preduzeće zajedno sa Gradom učiniti sve da naši dragi Pančevci dobiju tačan i kvalitetan javni prevoz", izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Radomir Vidojević, direktor "Pantransporta" kaže da počinje nova era javnog prevoza u Pančevu.

"Sve ovo što smo imali do sada je dijametralno različito od onoga što ćemo mi napraviti na planu organizacije prevoza i naplate karata u budućem vremenu. Što se cene karata tiče, njih određuje tržište i cene goriva, ali očekujemo da se one neće menjati u narednom periodu", izjavio je Radomir Vidojević.
Foto: Pancevo.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: