Srđan Spiridoinović (©pogonszczecin.pl)
Srđan Spiridoinović (©pogonszczecin.pl)

Pogon ostaje bez pogona - Spiridonović propušta Krakoviju

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.06.20. | 11:31

Tim iz Ščećina mogao bi uskoro da ostane bez austrijkog fudbalera srpskog porekla, što bi bio treći veliki gubitak ove sezone

Od timova iz vrha tabele Pogon i Krakovija su posle svega nekoliko utakmica prolećnog dela sezone došli u poziciju da tri kola pred kraj regularnog dela moraju da brinu za mesto u plej-ofu. Stoga bi njihov međusobni duel (20.00) mogao da predstavlja izlaz iz “mračnog peroida” za jednu od ekipa.

Naime, radi se o duelu dve ekipe sa najslabijom formom u prvenstvu. Krakovija od kraja februara ima pet vezanih poraza, zbog čega je izgubila korak sa liderom Legijom. Pogonova serija mečeva bez trijumfa je i duža, tim iz Sčećina nije slavio na šest mečeva, ali je u tom periodu barem osvojio dva boda.

Izabrane vesti

Međutim, rezultati nisu jedino što brine upravu Pogona. Popularni Dokeri već su ostali bez dvojice vrlo bitnih fudbalera u toku sezone. Napadač Adam Buksa preselio se zimus u Nju Ingland Revolušn, a Zvonimir Kožulj, ponajbolji fudbaler ekipe naprasno se odlučio na prekid saradnje u aprilu ove godine. A sada bi klub iz Sćećina mogao da ostane bez Srđana Spiridonovića koji se poslednjih dana dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom. Pritom, Spiridonović zbog povrede neće nastupati protiv Krakovije. Jaroslav Mroček, jedan od čelnih ljudi u klubu, ironično je prokomentarisao čitavu situaciju.

Možda se Spiridonović već dogovorio sa novim klubom i povreda ispadne ozbiljnija nego što mislimo, pa bude zahtevala dužu pauzu. Ono je potpuno neprofesionalno ponašanje. On i Zvonimir Kožulj su naše velike greške, mislim na karakter igrača”, rekao je Mroček.

Trener ekipe Kosta Runjaić, sudeći po izjavama, već je prihvatio novi odlazak.

Suočavamo se sa velikim gubicima ove sezone. Ne znam za slučaj da je klub ikada izgubio toliki broj ključnih igrača u sezoni. Dali su mnogo golova, često asistirali. Moramo da nastavimo, nadoknadimo nedostatke i suočimo se sa stvarnošću. Otvorila se prilika drugim igračima. U krizi uvek postoji šansa za napredak”, kaže Runjaić.

Krakovija će sa druge strane za ovaj meč ostati bez krilnog fudbalera Sergija Hanke, strelca osam i asistenta za još šest golova u prvenstvu.

Pogon je do meča sa Krakovijom imao osam dana odmora, a u istom vremenskom razmaku sada ga očekuju tri utakmice koje će odlučiti da li će se tim takmičiti u plej-ofu ili plej-autu. U identičnoj situaciji je i gost iz Krakova. 

POLJSKA 1 – 28. KOLO

Petak

Korona Kjelce - Pjast Glivice 1:2 (1:0)

/Forsel 14 - Milevski 65, Feliks 76/

Gornjik - Lehija Gdanjsk 2:2 (1:0)

/Jirka 19, 66 - Zvolinski 79, 87/

Subota

15.00: (1,65) Jagjelonija (3,70) Visla Plock (5,70)

17.30: (2,75) Zaglembje (3,35) Leh Poznanj (2,55)

20.00: (2,55) Pogon Šćećin (3,15) Krakovija (2,85)

Nedelja

12.30: (1,70) Rakov (3,70) LKS Lođ (5,20)

15.00: (2,85) Arka Gdinja (3,10) Slask (2,60)

17.30: (5,50) Visla Krakov (3,80) Legija (1,65)



tagovi

Srđan SpiridonovićKrakovijaPoljska 1Ekstraklasa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara