VUČIĆ O JURIĆU: Tužilaštvo reklo istinu, nemamo ime! Tražim od nadležnih da nađu ko je pedofil, nek je i sa naše liste!
Foto: Prva TV Printscreen

predsednik uživo u jutarnjem o aktuelnim temama

VUČIĆ O JURIĆU: Tužilaštvo reklo istinu, nemamo ime! Tražim od nadležnih da nađu ko je pedofil, nek je i sa naše liste!

Politika -

Kaže da ne bi voleo da građani Srbije na predstojećim izborima glasaju za tu osobu i dodao da je za njega od suštinskog značaja, ko god da je, čak i da je sa liste SNS-a, da ta osoba bude odmah uhapšena i osuđena

BEOGRAD - Tužilaštvo je reklo istinu u vezi sa iskazom Igora Jurića da nemamo ime političara pedofila koji je obljubio trinaestogodišnju devojčicu, sada je na državnim organima da urade sve što mogu, bez obzira na pritiske, i da pronađu počinioca, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Tužilaštvo je saopštilo istinu, mi nemamo ime. Ja tražim od nadležnih državnih organa da urade sve što mogu, bez obzira što neko ne želi da kaže. Video sam da neko vrši pritisak da se to sada uradi, da je to zbog izborne kampanje, rekao je Vučić za TV Prva i dodao da traži da se otkrije o kome je reč, sa bilo čije da je liste, pa i SNS-ove.

Kaže da ne bi voleo da građani Srbije na predstojećim izborima glasaju za tu osobu i dodao da je za njega od suštinskog značaja, ko god da je, čak i da je sa liste SNS-a, da ta osoba bude odmah uhapšena i osuđena.

- Ne možete vi da znate šta svaki čovek radi, niti možete tu da snosite apsolutnu krivicu, ali nije problem, neka se to reši i posle izbora, samo to moraju da reše nadležni državni organi, kaže Vučić.

Bez obzira da li će državni organi imati nečiju pomoć ili ne, dodaje predsednik, na njima je da to ispitaju, jer ako znamo da je neko obljubio dete na takav način, a nemamo rešenja da to pronađemo, onda, kaže Vučić, nismo država.

- Srbija će pokazati da je država, bez obzira da li neko hoće da srađuje ili neće da sarađuje, iz bilo kakvih razloga. Srbija je dovoljno snažna da taj težak posao uradi, zaključio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track