©AFP
©AFP

NAJAVA DANA (subota, 6. jun): Nova zora fudbala

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.06.20. | 07:55

Pregled najvažnijih detalja vezanih za udarne parove dana je pred vama

B. LEVERKUZEN – BAJERN, 15.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)


Spektakl u najavi, a Flikovi Bavarci posle pet golova datih Fortuni izuzetno su motivisani za vraćanje duga Aspirindžijama. Naime, Leverkuzen je u novembru Bajernu u sred Minhena u 13. kolu oteo sve bodove uprkos totalnoj defanzivi koju je trener gostujućeg sastava primenio. Nakon toga, Bajern je zvaničnu utakmicu izgubio samo još od Menhengladbaha, pa verujemo da će strasno ovoga puta nastupiti pred rivalom s kojim redovno, na poslednjih šest okršaja igra makar GG3+ utakmice.

RB LAJPCIG – PADERBORN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)


Ziceraška utakmica za RB Lajpcig koji vreba kiks Dortmunda ne bi li zauzeo drugo mesto na tabeli Bundeslige. Posle Lapcigovih 2:4 u Kelnu, fenjeraš može samo da se brani na Red Bul Areni, uz nadu da mu se neće ponoviti apokaliptičnih 1:6 iz utakmice s Dortmundom. Kako bilo, izabranici Julijana Nagelsmana će u ovom kolu moći poprilično da se rastrče, pa opravdana bojazan gostujućeg tima od visokog poraza svakako postoji. Uostalom, poslednji put u novembru na ovom paru smo zaokružili 5+ igru.

DORTMUND – HERTA, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)


Vidi se da je Bruno Lebadija dotegao Hertu, pa nije ni najmanje isključeno da će njegov tim motivisano igrati, makar to značilo i častan poraz. Dortmund ima mesta za otimizam, uprkos bolno prihvaćenom porazu od Bajerna u 28. kolu Bundeslige. Istina, oba trenera imaju problema s povređenim igračima, što će svakako više zasmetati Herti. S kladilalačke strane, valja se osvrnuti i na poslednja četiri meča ovog para na koji je po obrazcu dolazila GG igra, tri puta s dodatnih 3+.

BOAVISTA – MOREIRENSE, 22.15

(Fudbal, Portugalija 1)


Nije Boavista želela X s Tondelom, ali to se ipak desilo. S druge strane, Moreirense je savladao Maritimo, pa sada ima pravo da polaže nadu u pozitivan ishod meča s rivalom koji mu zaostaje za samo jedan bod. Očekuje se egal, tvrd meč naročito na sredini terena. I prošli put u oktobru je bilo tako, što govori i konačnih 1:1. Uz to, kladionička statistika na ovom paru pamti tri uzastopna GG ishoda.

SPARTAK – PARTIZAN, 16.30

(Fudbal, Srbija 1)


Parni valjak je bio silovit protiv Mladosti, pa se očekuje se da, uz određene korekcije u startnih 11, nastavi u istom ritmu. Uostalom, od početka decembra, kad ga je u Humskoj zaustavio Napredak, nanizao je devet ligaških mečeva bez poraza. Pritom je ove sezone već dvaput odmerio snage sa Plavim golubovima i oba puta ih prizemljio identičnim rezultatom, 4:0. Raspoloženje u redovima Miloševićevog tima dodatno je podgrejano slavljem u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Radnika u Surdulici. Subotičani iza sebe imaju pobedu nad Inđijom, pa s obzirom na poziciju na tabeli mogu da se nadigravaju bez bilo kakvog straha.

CRVENA ZVEZDA – RADNIK SURDULICA, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)


Posle časnih 1:2 u Kupu Srbije protiv Partizana, Radnik može mirne duše da izađe na Marakanu, pa kako god da ispadne. Realnost je međutim da Zvezda s titulom i Dejanom Stankovićem na klupi ponosa radi neće dozvoliti da je Radnik žednu prevede preko vode pred oko 24.500 navijača, koliko je ulaznica pušteno u prodaju. Očekujemo podmlađenu Zvezdu zarad čuvanja glavnih aduta za polufinalnu sesiju nacionalnog kupa, ali i puno golova.

ST. POLTEN – AUSTRIJA BEČ, 17.00

(Fudbal, Austrija 1)


Austrija Beč drži konce plej-aut grupe u svojim rukama uprkos ne tako blistava četiri uzastopna remija pre prisilne pandemijske pauze. Konačno, usledila je minimalna pobeda nad Admirom, što je jako bitno za samopouzdanje gostujućeg tima. Sankt Polten je na prošloj utakmici deklasirao Tirol sa 5:0, pa opasnom rivalu koji od nje u poslednje vreme boluje može da baci rukavicu bez naročite treme. Uostalom, dva puta uzastopno na ovaj par dolazio je X, s tim što je u oktobru prošle godine došlo GG4+, dok smo u martu ove pratili meč bez golova.

SLUCK – TORPEDO ŽODINO, 13.00

(Fudbal, Belorusija 1)


Torpedo brani treće mesto koje ga nominuje za Evropu, a plaši se i Soligoska koji ima jednak broj osvojenih bodova. U gostima Slucku ne sme da pogreši, jer sve sem pobede nad timom koji nije slavio na četiri uzastopne utakmice bilo bi neprihvatljivo. Inače, Torpedo Žodino je tradicionalno bolje na zvaničnim utakmicama para, ali ne treba zaboraviti ni da je Sluck savladao ovog rivala u januarskom prijateljskom meču.

BOHEMIJANS 1905 – SPARTA PRAG, 20.00

(Fudbal, Češka 1)


Neumitna činjenica, odnosno tragedija Boheimiansa koji skoro dve decenije nije savladao Spartu ide na teret domaćina. Međutim, Bohemijans sada igra sigurno, pa bi probijanje tradicionačlnih stega moglo biti pun pogodak za klub, budući da Sparta ima čak pet povređenih igrača. Mogla bi ovo biti utakmica puna naboja i želje domaćih za nekom vrstom osvete sramotnih 4:0 koji ih peku još od poslednjeg gostovanja na Spartinom terenu.

JAGJELONIJA – VISLA PLOK, 15.00

(Fudbal, Poljska 1)


Jagjelonija se bori za opstanak u plej-of društvu, pa ovaj meč Ekstraklase za njih znači mnogo. Istina, Visla Plok im zaostaje za svega četiri boda, poražena je od Korone sa 1:4, pa domaćin smatra da su mu vrata pobede širom otvorena. Međutim, neće se dati Visla Plok tako lako, jer ko se seća oktobarskog meča ovog para, setiće se njihovih 3:1. Inače, uz to dodajmo da je na četiri od poslednjih pet utakmica ovih ekipa dolazila GG igra.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara