Sada i policajci protestvuju: Zbog suspenzije dvojice kolega i ostalih 57 napustili SWAT tim

Tanjug

06. 06. 2020. u 00:35

Svih 57 pripadnika policijske taktičke jedinice u Bafalu, u američkoj državi Njujork, podnelo je ostavke u znak protesta zbog suspenzije dvojice svojih kolega

Сада и полицајци протествују: Због суспензије двојице колега и осталих 57 напустили SWAT тим

Foto Tanjug / AP

Svih 57 pripadnika policijske taktičke jedinice u Bafalu, u američkoj državi Njujork, podnelo je ostavke u znak protesta zbog suspenzije dvojice svojih kolega koji su snimljeni kako obaraju demonstranta (starog 75 godina) na zemlju, preneli su lokalni mediji.


Oni su u četvrtak udarili palicom demonstranta u glavu, oborili ga na zemlju i prešli preko njega, a objavljen je i video snimak o incidentu nakon čega su suspendovani i pokrenuta je istraga o njihovoj krivičnoj odgovornosti.

Lokalni policijski zvaničnik rekao je da su oni samo radili svoj posao i da su njihove kolege u znak protesta zbog njihove suspenzije, podnele ostavku na mestu u timu, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Srbijo, Zuta kuco

06.06.2020. 15:59

To nije bio demonstrant nego provokator. Ko normalan ide ka kordonu policije kada je policija preko megafona nalozila da se masa razidje?

Ivan Zgrozeni

06.06.2020. 16:01

Ovo je kao ono davljenje vojnika JNA u Splitu. Od Amerike nece ostati nista. Levica ce je unistiti. Dozvoljice "demonstrantima" da tuku i ubijaju policajce. Svinjarija.