Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:21, 5. 6. 2020.

| Sport

Radnički održao Skupštinu: Tončev i dalje "zamrznuti" predsednik

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
tončev
Bez promena u Radničkom; foto: FK Radnički NIš

Bez promena protekla je redovna sednica Skupštine kluba. Jednoglasnom odlukom za predsednika je reizabran Ivica Tončev koji je opet zamrzao novu-staru funkciju zbog posla državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova, a vršilac dužnosti predsednika, kao i do sada, biće Dragan Marković. Novinari Južnih vesti nisu prisustvovali sednici jer redakciji nije stigao poziv od kluba sa Čaira.

Ivica Tončev u proteklom mandatu samo je 2 meseca bio regularni predsednik, a onda je, kako je objasnio zamrzao funkciju. Njega je zamenio Dejan Propadalo, da bi kasnije v.d. prefiks nasledio bivši zamenik direktora BIA Dragan Marković.

Ipak, Tončevu to nije smetalo da daje izjave za medije sa informacijama o klubu, a vrlo često se dešavalo da se igrači i treneri njemu zahvaljuju na ukazanom poverenju i govore o pregovorima sa njim.

Kako saopštavaju iz kluba, Dejan Propadalo i dalje će obavljati funkciju generalnog direktora Radničkog, a predsednik Skupštine ponovo će biti Radan Ilić.

Novi-stari predsednik sa zamrznutom funkcijom Ivica Tončev, na večerašnjoj Skupštini obavestio je delegate da je Radnički ostvario ozbiljan prihod, najviše zahvaljujući time što je ostvario 4 ozbiljna transfera.

Igrači koje smo prodali igraju u svojim novim timovima, tako da mi nismo od onih ekipa koje bi te igrače posle 6 meseci vraćale u svoje redove i predstavljale ih kao kapitalna pojačanja. Mogu da kažem da smo za prethodne tri i po godine ostvarili sve ono što smo obećali kada smo došli u Radnički. Dva puta smo igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prošle sezone smo bili vicešampioni Srbije. Razdvojili smo na tabeli Crvenu zvezdu i Partizan i to sa velikom bodovnom razlikom u odnosu na trećeplasiranog - rekao je Tončev.

Na sednici koja je protekla bez novinara Južnih vesti koji nisu dobili poziv za Skupštinu, predstavljen je i usvojen finansijski izveštaj, a kako obaveštavaju iz Radničkog, u njemu stoji da je klub između 2 sednice prihodovao 80 miliona dinara (ukupni prihodi 340, a rashodi 260 miliona dinara), čemu su doprineli transferi Ranđelovića, Čumića, Pankova i Crnomarkovića, a Radnički iščekuje dodatne procente od budućih transfera Pavkova i Jirke iz Crvene zvezde.

Radnički je ove sezone ostao bez Evrope, a kako je Tončev objasnio klubu nije išla u prilog odluka da se Superliga skrati. sednica Novinari Južnih vesti nisu dobili poziv za sednicu; foto: FK Radnički Niš

Imamo dobar raspored u poslednja 3 kola i smatram da bi u 7 kola plej-ofa imali velike šanse da se domognemo četvrte pozicije. Čak bi se usudio da kažem i da nam je Evropa ovom odlukom uskraćena. Ipak, mi smo bili u manjini kada se ta odluka donosila i morali smo da je prihvatimo - rekao je Tončev.

On je dodao da je u dosadašnjem njegovom mandatu bilo raznih saplitanja i da su postojale određene strukture u gradu koje nisu želele sadašnju upravu u Radničkom, ali nije objasnio na koje strukture misli.

Ima mnogo onih kojima odgovara Radnički koji je na sedmom ili osmom mestu na tabeli. Tada smo generalno svima dobri, a kada smo drugi ili treći onda smo problem, pa smo bili svedoci i raznih zluradih kometara na naš račun. Ja ponovo mogu da poručim svima da Radnički više nikada neće biti ničija moneta za potkusurivanje i da više nikada nećemo imati situacije da većina ekipa iz Srbije upisuje tri boda protiv Radničkog kada dođu do naplatne rampe "Nais" - istakao je Tončev.


Napravljen dogovor sa nekadašnjim predsednikom Bankovićem

Sporazum o poravnanju postignut je sa nekadašnjim predsednikom Zoranom Bankovićem, pa će mu, kako kažu u klubu, umesto 23, biti isplaćeno 10 miliona dinara, u 2 jednake rate.

Ja nisam kompetentan da kometarišem sudski proces koji je trajao nekoliko godina, ali mogu da kažem da je gospodin Banković ponudio klubu poravnanje i da je Skupština danas donela odluku da to prihvati. Ovo je veoma važno za Radnički. Gospodin Banković će biti isplaćen u 2 rate prema dogovoru, a mi ćemo konačno moći da se okrenemo nekim drugim stvarima - zaključio je Tončev.

Sastav Upravnog odbora nije pretrpeo ozbiljne promene, a njegov novi član postao je nekadašnji fudbaler Aleksandar Panajotović.

U Radničkom kažu i da će svi članovi Skupštine dobiti po 40 hiljada dinara, kao nagradu za aktivan rad i doprinos u ostvarivanju odličnih rezultata, a formirana je i komisija koja će pripremati obeležavanje stogodišnjice kluba 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sinec

    22:16 // 7. 6. 2020.

    Aaa, evo ga i onaj mali što na Tončev velelepnim zdanjima drži prskalice...

  • RAZUM

    09:44 // 7. 6. 2020.

    Osim Spase, koji je pravi fudbalski zaljubljenik, ostalo je politicko-mafijaska zbirstina iz cele Srbije, sa cistim interesom da malo ,,operu" novac.

  • nele

    09:24 // 7. 6. 2020.

    Otac me u trecoj godini zivota vodio da navijam jer je to bio real a danas ne zeli niko da truje svoje dete.Pogledajte broj posmatraca bez navijaca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: