Novak Đoković, © AFP
Novak Đoković, © AFP

Đoković oduvao Federera u glasanju za najboljeg igrača svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 10:02

U anketi učestvovalo više od 900.000 ljudi, teniskim rečnikom bilo bi 6:0, 6:1

Za navijače širom sveta ne postoji dilema ko je najbolji teniser svih vremena. Iako je Rodžer Federer izgradio auru elegancije, Novak Đoković je kao furija oduvao Švajcarca i u očima ljubitelja belog sporta važi za nenadmašnog igrača. Najboljeg koji je ikad uzeo reket u ruke.

Sve kao rezultat ankete Eurosporta, u kojoj je glasalo više od 900.000 ljudi i na čijem je koncu Srbin ostvario ubedljivu pobedu u „finalu“ sa Fedeksom.

Izabrane vesti

Uticajni mediji je u ponedeljak posredstvom društvenih mreža pokrenuo anketu s ciljem da proveri rapsoloženje naroda u doba kad je trebalo da se igra pravi tenis na terenima Rolan Garosa, da nije bilo pandemije virusa korona. Eurosport je formirao kostur, pa je tako Đoković na putu do finala, glasovima publike, eliminisao Roda Lejvera i Pita Samprasa, dok je Federer dobio poverenje u odnosu na Borisa Bekera i Rafela Nadala.

A onda je u imaginarnom finalu, Đoković prosto počistio Švajcarca, pošto mu je publika pokonila 98 procenata glasova i tako ga lansirala na pijadestal. Za ljude širom sveta ne postiji dilema da je Novak najveći šampion svih vremena. Čak je na koncu ankete u kojoj je zbirno glasalo 900.298 navijača Eurosport slikovito opisao da je Srbin u finalu, da se stvarno igralo, slavio 6:0, 6:1. Tolika je razlika u mišljenju zaljubljenika u beli sport.

Da bi se stvarno pozicionirao kao GOAT (najbolji svih vremena), Novak Đoković mora da osvoji još bar četiri grend slem turnira, a da pritom Federer ne uzme nijedan. Trenutno je odnos 20:17 u korist Švajcarca, uz napomenu da je momak iz Bazela pet godina stariji. Ima vremena za Noleta.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara