"Crna Gora je osnažila NATO i svetsku bezbednost"

Doprinosi Crne Gore NATO osnažili su regionalnu i globalnu bezbednost, izjavio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2020.

09:26

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, arhiva

On je to rekao povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore toj alijansi.

"SAD i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obeležavamo našu treću godišnjicu kao saveznici", poručio je Palmer u pisanoj izjavi za Glas Amerike.

Palmer je naveo da od "snažne i bliske saradnje" dve zemlje koristi imaju Crna Gora, SAD i celokupni region Zapadnog Balkana.

On je naglasio da SAD pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

Crna Gora je je postala 29. članica NATO 5. juna 2017, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u Stejt departmentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: