Detalj sa poslednjeg okršaja večitih, © MN Press
Detalj sa poslednjeg okršaja večitih, © MN Press

Partizan – Zvezda u polufinalu Kupa Srbije?

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.20. | 08:30

Žreb je u 13 časova

U Humskoj 1 jesenas je slavio Partizan (2:0), početkom marta bilo je nerešeno na stadionu Crvene zvezde (0:0), te iako je zbog efekata pandemije virusa korona ukinut plej-of postoji i dalje mogućnost da gledamo treći duel večitih ove sezone. Možda već u polufinalu Kupa Srbije, pošto propozicijama takmičenja ne postoje ograničenja da se naša dva najpopularnija kluba sretnu na pretposlednoj stepenici do trofeja.

Žreb polufinala zakazan je za 13 časova u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama, a osim topčiderskih giganata, u ćupu će se naći još Čukarički i Vojvodina. Svako sa svojim ambicijama.

Izabrane vesti

Razumljvo, nema povlašćenih, niti postoji automatska prednost domaćeg terena (pravilo da jedna ekipa ne može da bude domaćin u dve faze uzastopno odnosi se samo na osminu finala), što znači da moguće da se desi da Vojvodina opet igra na „Karađorđu“ ili Čukarički na Banovom brdu, gde su prvi eliminisali lučansku Mladost, a drugi niški Radnički. Sve skupa, moguće je šest različitih opcija polufinala, pa i to da se sudare ekipe Dejana Stankovića i Sava Miloševića. Jedino što se ne bi žrebalo ko je domaćin, već će prvi i treći izvučeni tim dobiti privilegiju da plasman u polufinale traže na svom stadionu.

Mečevi polufinala na programu su već u sredu 10. juna.

Trofej brani Partizan, koji je četiri puta uzastopno osvajao pehar. Pre njega, pobednik Kupa Srbije bio je Čukarički, Vojvodina se radovala 2014, dok je poslednji put Crvena zvezda u ovom takmičenju slavila 2012.


tagovi

Kup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara