Crnogorske vlasti besne zbog litije u Baru: Paroh Zeković pozvan u policiju, sa njim i još tri sveštenika

Novosti online/B.Dabić

04. 06. 2020. u 23:49

Paroh barski, arhijerejski namesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković pozvan je u policiju na informativni razgovor u četvrtak veče

Црногорске власти бесне због литије у Бару: Парох Зековић позван у полицију, са њим и још три свештеника

Foto in4s.net

Paroh barski, arhijerejski namesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković pozvan je u policiju na informativni razgovor u četvrtak veče, nakon litije koja je održana da Dan Svetog Jovana Vladimira.

Sveštenik Zeković je potvrdio Novostima da je pozvan na informativni razgovor, da je usmeno obavešten da je javi u prostorije CB Bar u petak u 6 sati ujutro.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", u isto vreme na informativni razgovor pozvana su još trojica sveštenika.

U okviru Dana Svetog Jovana Vladimira, koji traju od 31.maja do 4.juna večeras je održan moleban u Sabornom hramu koji i nosi naziv po svecu, zaštitniku Bara. Nakon molebana, sveštenstvo je navelo, da je spontano krenula litija ulicama grada po tradiciji prethodnih godina.

Ovo je inače prva litija u Baru, nakon tromesečne pauze zbog pandemije KOVID 19.
-Ove godine skromnije proslavljamo ovaj divni praznik i našu zajedničku slavu. Minulih dana svakodnevno su svim sveštenicima zvonili telefoni, narod se interesovao – hoće li biti litije za Svetoga Jovana Vladimira, kazao je nakon litije sveštenik Zeković dodajući da je „Sveti Jovan Vladimir uslišio molbu i želju naroda svoga i blagoslovio da ovaj molitveni hod u slavu Božiju opet prođe njegovim gradom“ .

Policija je bila prisutna tokom litije .


Iz policije, su kazali da je u litiji bilo 1.200 učesnika te da litija nije bila prethodno najavljena.


Protojerej stavrofor Slobodan Zeković




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije