Pomoć porodici Branković iz Sviloša: Sa Tamarom u Akciji

Jl. B.

05. 06. 2020. u 00:00

Serijal "S Tamarom u akciji": Opština Beočin

Помоћ породици Бранковић из Свилоша: Са Тамаром у Акцији

Tamara Grujić Foto RTS

U NOVOJ emisiji serijala "S Tamarom u akciji" (RTS 1, 21.00), upoznaćemo Đorđa Brankovića, samohranog oca Nikole (11) i Anđele (6), koji žive u oronuloj kući u selu Sviloš, u opštini Beočin.

Đorđe je odrastao bez roditelja i u nemaštini, a već godinu dana sam odgaja Nikolu, odličnog đaka četvrtog razreda, i Anđelu koja uskoro polazi u predškolsko. Vredni i skromni Đorđe egzistenciju porodice obezbeđuje prihodom od posla na određeno vreme u komunalnom preduzeću, ali koji nije dovoljan za adaptaciju i sređivanje oronule kuće.

Najveći problem ovog porodičnog doma bio je položaj objekta podignutog na nezgodnom terenu, što je tokom vremena dovelo do pucanja zida sa donje strane kuće. Uz izuzetno precizan i inovativan plan arhitekte i glavnog majstora Tamarinog tima, radnici beočinskog komunalnog preduzeća napravili su betonski stub, trotoar oko kuće i nove stepenice na ulazu. Tako je objekat "utegnut" nekoliko dana uoči dolaska Tamarinog tima majstora.

Ekipa autorke Tamare Grujić kompletno je renovirala kuću Brankovića, opremila je novim nameštajem, belom tehnikom, stolarijom i malim kućnim aparatima, kako bi olakšali život ovoj divnoj porodici. Urađen je i novi krov, fasada, sprovedena kanalizacija, povezane su radionica i letnja kuhinja sa kućom. Sređena je i očišćena i štala, u koju su, uz pomoć komšija, Tamara i njena ekipa doveli dve koze.

LEPOTE FRUŠKE GORE


OPŠTINU Beočin, smeštenu na obroncima Fruške gore, krase i prelepi vinogradi. Videćemo i kako izgleda vinogradarsko selo Banoštor, zatim, vila Ravne ili Titova vila, koja čuva jedno od najvećih uzgajilišta evropskog jelena. Upoznaćemo i najpoznatijijeg stolara u Srbiji, majstora Mileta, koji pravi drvene stolice za hranjenje beba i nesebično ih poklanja porodicama širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije