ISPRAVKA: Antifa nije planirala pobunu u SAD

Tanjug

04. 06. 2020. u 20:51

Na našem portalu objavljen je članak o planiranoj pobuni organizacija koje se zbirnim imenom nazivaju "Antifa", pozivajući se na tekst objavljen na "Washington Timesu", što je od strane portala Raskrinkavanje.ba ocenjeno kao "teorija zavere" i "pristrasno

ISPRAVKA: Antifa nije planirala pobunu u SAD
Naime, prema pomenutoj analizi, ne postoji ni jedan dokaz koji bi podržao tvrdnju da je, posle dešavanja na protestima protiv rasne nejednakosti u SAD, koji su danima bili u centru svetske javnosti, pobuna bila planirana. Uz to, kako se navodi u analizi raskrinkavanja.ba, celokupna teza o planiranoj pobuni bazirana je na izjavama neimenovanih i nekredibilnih izvora. Pri tom, kako navodi Raskrinkavanje, "antifa" je tekstu koji je plasirala Republika, označena kao tajanstvena "organizacija i pokret", što međutim nije slučaj, s obzirom da "antifa" podrazumeva labavo povezane povezane organizacije, grupe i pojedince koji dele životnu filozofiju i taktike delovanja. To je pomenuto i u članku Njujork Tajmsa objavljenom 2. juna 2020. godine. Nemoguće je znati koliko ljudi sebe ubrajaju u članove. Simpatizeri priznaju da je pokret tajnovit, da nema zvanične vođe i da je organizovan kroz samostalne lokalne celije. To je, takođe, tek jedan aktivisticki pokret u konstelaciji takvih pokreta koji su se u proteklih nekoliko godina udružili kako bi se suprotstavili radikalnoj desnici. Članovi "antifa" se bore protiv aktivnosti koje doživljavaju kao autoritarne, homofobične, rasističke i ksenofobične - navedeno je. Nakon svega na šta nam je ukazano, ispravili smo netačne navode iz teksta. Izvinjavamo se čitaocima na plasiranju neproverenih informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Miki-Zg

04.06.2020. 21:06

Svi znamo da su ove demonstracije širom SAD-a uperene protiv Trampa i da uskoro na predsj izborima dođe na vlast Klinto-Soroševska -Rokfelerovska vrhuška zla ,ratova ,pogubna za cijeli svijet ,čovječanstvo !

Zoran S.

04.06.2020. 21:32

Ovo i glup vidi odakle vetar duva. Soroš-Klinton i kamarila mogu da pokrenu u zemljama gde imaju "nevladine oraganizacije" nerede slične vrste, uostalom zato ih plaćaju.

Prellee

04.06.2020. 22:17

Obojena revulucija, izum US i Zapada obrnula krug i vratila se INOVATORIMA kao bumerang. Nadam se da će se naučiti pameti i cjeniti druge države, anrode a ne samo PAMETOVATI o ljudskim pravima.

S4

04.06.2020. 22:49

jel a sto je policija 3 dana zataskavala novo ubistvo policajca i to iz auta u pokretu sa 5 metaka ne naoružanog coveka koji je sedeo na trotoaru. gde posle objavili da je iz dzepa nesto virelo sto je sugerisalo na pistolj. pa od kud mu to daje za pravo da puca bez upozorenja i to iz auta u pokretu. najbolje optuzite kineze oni su krivi za sve.

Њет еу

05.06.2020. 19:09

А што би нас требало да занима шта се догађа у каубојштини!?

Анти Антифа

05.06.2020. 20:57

То су најобичнији терористи вођени од стране међународног јеврејства. У Србији су нарочито активни у Новом Саду. Финамсира их Сорош и баве растурањем дроге

SRDJA POPOVIC I NJEGOV "CANVAS"

06.06.2020. 18:27

Ma jok, kakva antifa, to su zakuvali oni isti sto su rusili Beograd, Kairo, Damask,Tripoli, Tunis i Kijev sa svojim ofarbanim revolucijama, isti reziseri, ista kuhinja samo se farbe menjaju, i kod vas amera stize crna.

OD KOGA LI JE BEDNIK DOBIO FALSIFIKOVANU NOVCANICU OD 20 DOLARA?

06.06.2020. 20:25

Dal'mu uvali Soros ili Srdja Popovic? BELOSVETSKA BAGRA HOCE SAMO DA MAKNE TRAMPA, da nastave gde su stali, to jest da dalje pljackaju narod diljem sveta.