Primao mito od pacijenata? Načelniku nefrologije na VMA određen pritvor

E. V. N.

04. 06. 2020. u 20:33

On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana

Примао мито од пацијената? Начелнику нефрологије на ВМА одређен притвор

Đoko Maksić Foto P. Mitić

NAČELNIK nefrologije na Vojnomedicinskoj akademiji i profesor Medicinskog fakulteta Đoko Maksić uhapšen je zbog sumnje da je uzimao mito od pacijenata. On se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, nakon čega mu je Viši sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Pored Maksića, privedeno je i troje pacijenata koji su mu, kako se tvrdi, dali mito. Oni su na saslušanju priznali krivicu i sa Tužilaštvom su zaključili sporazum. Ukoliko ih sud potvrdi, biće im izrečene uslovne kazne.

Maksić je, kako se tvrdi, duže vreme praćen zbog sumnje da je od početka godine od većeg broja pacijenata uzeo novac za lekarske preglede, suprotno naredbi nadležnih organa koja se odnosi na prijem pacijenata koji ne ispunjavaju uslov hitnosti.

Inače, na VMA svi su u šoku posle vesti o hapšenju. Svima je dodatno neprijatno, jer u ovoj zdravstvenoj ustanovi rade i njegovi sin i kćerka. Ovaj stručnjak, ispričale su nam juče njegove kolege, izuzetno je kolegijalan i korektan.

- Niko od pacijenata koje sam kod kolege Maksića slao na konsultaciju, kako mi to kažemo "po još jedno mišljenje", nikad se nije požalio ni da je bio rezervisan, a kamoli da je nešto tražio - ispričao nam je jedan ugledni nefrolog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jelena

05.06.2020. 16:10

Da li se neko pita šta je sa pacijentima koji čekaju na njegovu pomoć? Dokle više hapsiti one koji rade za Srpski narod.Profesor Đoko Maksić je gospodin. U kom veku će prestati progon stručnih lica koji rade u službi naroda.

Živko Petrović

06.06.2020. 00:49

@Jelena - Svi koji su ikada primljeni ili dolazili na nefrologiju vma znaju da se ovo očekivalo i godinama ranije ... Pa devet njegovih kolega vodi postupke protiv tog načelnika zbog mobinga ... A za njegovog zamenika i naslednika nikada ni jedna loša reč bar kada je u pitanju transplantacija bubrega.