Tedić je u modi: Zvezda na čekanju, pita se i Siti, a njemu u glavi samo Čukarički

N.ILjUKIĆ

04. 06. 2020. u 20:50

Zbog poznatih okolnosti, fudbaleri u Srbiji će imati desetak dana odmora do starta priprema za sledeću sezonu, ali ja želim da donesem najbolju odluku za moju budućnost - kaže Tedić

Тедић је у моди: Звезда на чекању, пита се и Сити, а њему у глави само Чукарички

Slobodan Tedić

SLOBODAN Tedić kuca tri puta! I sva tri puta su se 20-godišnjem centarforu Čukaričkog otvorila vrata pred golom Radničkog iz Niša. Kakvog napadača imaju "brđani"... Ako je fudbalska javnost u Srbiji to shvatila tek juče, neka joj pred očima "titra" podatak da je prebogati Mančester siti ovog mladog napadača već rezervisao za sebe još pre godinu dana.

- Ovo mi je treći het-trik u karijeri. Po jedan sam postigao u dresu Vojvodine i Čukaričkog u omladinskoj konkurenciji, a ovaj je prvi u seniorskoj i zato mi je još draži. Bili smo u bezizlaznoj situaciji na našem terenu pošto je Radnički do 43. minuta vodio 2:0, na poluvreme smo otišli sa samo golom zaostatka, a onda je u svlačionici pao dogovor da pokušamo da se saberemo i zaigramo kako znamo i umemo - prenosi, za "Novosti", utiske sa Banovog brda mladi Tedić.

Golovima sa bele tačke u 45, pa malim bravurama u 82. i 92. minutu, Tedić je praktično sam "svirao kraj" četvrtfinalnog duela sa Nišlijama. U suprotnom, putnika u polufinale bi odlučivali jedanaesterci.

- Ni tu ne bih brinuo, jer na golu imamo sjajnog Đorđa Petrovića, koji je u 55. minutu odbranio penal gostima, spasao nas možda i sigurnog poraza i praktično motivisao da do kraja odigramo srcem i obezbedimo polufinale - dodaje Tedić.

Na sutrašnjem žrebu je jasno: Čukarički može da bira između Partizana, Zvezde i Vojvodine na putu do pehara koji je već osvojio u maju 2015. godine.

- Ne brinem mnogo na koga ćemo u polufinalu. Na nama je da popravimo igru, da budemo u dobroj formi i siguran sam da možemo i korak više. Igra iz drugog poluvremena protiv Radničkog je recept kako treba i kako može - dodaje Tedić.

Osim Mančester sitija, koji je svoje rekao još prošlog leta, sada nešto svoje pokušava da kaže Crvena zvezda, i već za manje od mesec dana odvuče sjajnog centarfora sa Banovog na Topčidersko brdo.

- Želim što bolje i što mirnije da završim sezonu sa Čukaričkim. Zbog poznatih okolnosti, fudbaleri u Srbiji će imati desetak dana odmora do starta priprema za sledeću sezonu, ali ja želim da donesem najbolju odluku za moju budućnost - kaže Tedić, za kojeg se osim Zvezde, već raspitivala i holandska Breda.

IDOLI RONALDO I LEVANDOVSKI

MLADI as Čukaričkog ima dva idola o kojima priča sa puno poštovanja.

- Prvi je Kristijano Ronaldo koji je, kao retko koji fudbaler na svetu, neviđeno posvećen svakom treningu i svakoj utakmicu. A, drugi je Robert Levandovski, i trudim se da izvučem i najsitniji detalj iz njegove igre i pokušam da ga primenim na terenu - kaže Slobodan.


LIČNA KARTA

Slobodan Tedić

Rođen 13. 4. 2000. u Podgorici

pozicija u timu: centarfor

visina 190 cm

Klubovi: Vojvodina, Čukarički, Mančester siti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije