BiH

Dodik uputio pismo podrške predsjedniku Kine

Dodik uputio pismo podrške predsjedniku Kine
Foto: N.N. | Dodik uputio pismo podrške predsjedniku Kine

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške predsjedniku Kine Si Đipingu i rukovodstvu te zemlje povodom usvajanja zakonskih rješenja s ciljem unapređenja nacionalne bezbjednosti u Specijalnom administrativnom regionu Hongkong.

"Uvjeren sam da će usvajanje ovog zakona unaprijediti život svih Vaših građana i omogućiti kineskim vlastima da na adekvatan način odgovore svim bezbjednosnim izazovima. Veoma cijenim politiku Vaše zemlje koja se, između ostalog, temelji na principima nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja, što ste do sada pokazali i na primjeru BiH", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je u pismu osudio pokušaje nekih zemalja da se miješaju u unutrašnja pitanja Kine.

"Ovom prilikom želim da Vam ponovim moju punu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Narodne Republike Kine. Takođe, želim da izrazim i veliku zahvalnost na pomoći koju ste nam pružili u najtežim trenucima, kao i svoju spremnost da nastavimo da unapređujemo naše bilateralne odnose na svim poljima, a naročito u okviru inicijative 'Pojas i put'", naglašava se u pismu.

Srpski član Predsjedništva BiH uputio je predsjedniku Kine izraze dubokog poštovanja, uz najbolje želje za mir i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije