Ekonomija

0

Otvorena fabrika Adient u Loznici u kojoj će raditi 1.500 ljudi

Autor: SA

Izvor: Beta

Otvorena fabrika Adient u Loznici u kojoj će raditi 1.500 ljudi


"'Adient' ima ugovornu obavezu da zaposli 1.500 ljudi što je važno za Podrinje, Loznicu i Rađevinu kao dalji impuls privredi tog kraja", kazao je Vučić i naveo da je u fabrici već zaposleno 838 ljudi, istakavši da su trenutno među zaposlenima 70 odsto žene.

Podsetio je da su radovi na izgradnji fabrike u Loznici započeti u maju 2019. godine.

"Srbija je do sada platila 1,1 milon evra i platiće još značajnija sredstva da bi 'Adient' mogao uspešnije da radi u budućnosti", kazao je Vučić, ističući da je veoma teško dovesti ulagače u Srbiju u današnje vreme, jer se sve zemlje u okruženju trude da privuku investitore.

Podsetio je i da je samo u industrijsku zonu u Loznici država uložila gotovo tri milona evra preko javnih preduzeća.

Najavio je i da će uskoro da se izgradi obilaznica, dužine 13,6 kilometara, kako bi se izbegao ulazak u centar Loznice.

Istovremeno, podsetio je, počeli su radovi i na auto-putu Ruma-Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac-Loznica i dodao da će biti završena na vreme.

U pogonu "Adienta" u Loznici će se najpre proizvoditi presvlake za autosedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije marke automobila.

Početna investicija u pogon u Loznici, površine 13.000 kvadratnih metara, veća je od 20 miliona dolara.

Kompanija Adient je 2018. u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je zaposleno više od 400 ljudi.

Američki proizvođač automobilskih sedišta i navlaka odlučio je da novi pogon izgradi u Loznici, a Srbija je bila u konkurenciji osam zemalja.

Fabrika u Loznici biće deseti pogon za proizvodnju presvlaka i ukrasnih delova za automobile u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Kompanija "Adient" posluje u 34 zemlje sveta i u više od 238 pogona zapošljava oko 85.000 radnika, a godišnje proizvede 25 miliona sedišta za poznate automobilske brendove.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR