04. jun  2020. 09.17  | Izvor: RTV

Lalatović: Ovi igrači zaslužuju da podignu trofej Kupa

NOVI SAD -

Posle plasmana njegovog tima u polufinale Kupa Srbije, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da crveno-beli zaslužuju da osvoje trofej ove sezone.

Vojvodina je sinoć u četvrtfinalu Kupa Srbije pobedila Mladost na „Karađorđu“ nakon boljeg izvođenja penala.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri. Mladost je pokazala da se zasluženo našla u četvrtfinalu, a naša Vojvodina je pokazala da se zasluženo plasirala u polufinale. Moje igrače bih najpre pohvalio za 65 minuta igre protiv Čukaričkog, tokom kojih smo bili mnogo bolji protivnik. Čukarički je na tom meču imao samo jedan šut u okvir gola i to iz penala, ali je uspeo da osvoji bod, dok smo mi već u prvom poluvremenu mogli da vodimo sa tri razlike. Međutim, kao i danas, problem nam je bila realizacija", kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, crveno-beli još uvek nisu na svom optimalnom nivou.

"Posle 55 dana pauze zbog virusa koji je zahvatio ceo svet, mi još uvek tražimo formu koju želim da Vojvodina ima. No, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a ja sam jako zadovoljan i ponosan na moje igrače, jer oni su najzaslužniji za to što je naša Vojvodina danas treća i što će igrati Evropu, kao i polufinale Kupa. Na tome im treba čestitati, a ovu pobedu posvećujemo Gradu Novom Sadu i našim navijačima, koji su danas bili naš 12. igrač. Ja volim kad nas oni bodre tokom svih 90 minuta, jer time daju vetar u leđa mojim igračima, kojima je onda mnogo lakše da igraju", ističe Lalatović.

On će treću sezonu zaredom predvoditi neki tim u polufinalu Kupa Srbije.

"Ovo je moje treće uzastopno polufinale. Pre dve godine, igrao sam ga sa Čukaričkim, kada smo prvi meč dobili 4:2, a drugi nažalost izgubili 2:0. Žao mi je zbog tog Kupa, jer sam želeo da sa Matijaševićem i gospodinom Galetom Obradovićem osvojim taj trofej. Prošle godine, sa Radničkim sam bio vicešampion i igrao polufinale Kupa, u kojem smo opet ispali za jedan gol. Evo, sada sam sa mojom Vojvodinom po treći put zaredom u polufinalu, a nadam se da će biti treća-sreća", napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine zadovoljan je načinom na koji je meč sudio arbitar Danilo Grujić.

"Moram da pohvalim sudije, koji su bili perfektni. Kad se ovako sudi, Srbija i srpski fudbal mogu samo da napreduju. Ne treba gledati da li neko već godinama juri dva trofeja ili neko zbog navijača mora da spasi sezonu tako što će osvojiti pehar. Kad smo uspeli da pobedimo koronu, dajte da pobedimo i takve stvari. Neka ne bude da neki od dva kluba, među ova četiri u polufinalu, mora da osvoji trofej. Pehar neka osvoji tim koji ga najviše zasluži, jer ne treba da spašavamo nikog osim srpski fudbal. Na dobrom smo putu ka tome i zato sve pohvale za FSS i naše sudije. Postajemo jedna velika i moćna Srbija, baš kao i naš fudbal, a ukoliko suđenje i dalje bude 50:50, napredovaćemo još više iz godine u godinu. Ja sam apsolutno siguran da će u polufinalu sve biti 50:50", ističe Lalatović.

Na meču, Vojvodina je nastupila bez mladog reprezentativca Mirka Topića.

"On je važan šraf u našem sistemu, ali Stojković ga je zamenio izvanredno. Žao mi je što Topić nije igrao, jer on je jedan od najboljih mladih igrača u Evropi. Mi imamo dosta mladih i talentovanih igrača, poput Neškovića, Zukića, Kokira itd, pa Vojvodina ima jednu lepu budućnost. Topić nam je svakako nedostajao, ali najvažnije je to da smo prošli u polufinale. Ovi igrači su zaslužili da dignu trofej", kaže Lalatović.

Neposredno pred izvođenje penala, on je napravio izmenu golmana, pošto je umesto Emila Rockova na teren istrčao Nikola Simić.

"Ja im svaki dan šutiram penale, a Rockovu sam dao više golova nego Simketu. Šalim se malo, ali zaista je tako. Simke izvanredno brani penale, iako je Rockov A reprezentativac i među dva-tri najbolja golmana u Srbiji, mada bih tu apsolutno svrstao i Simića. Pored toga, takvu odluku sam doneo i da bih malo zbunio protivnika", ističe Lalatović.

Žreb izvlačenja parova polufinala Kupa Srbije će verovatno biti održan u petak.

"Apsolutno mi je svejedno koga ćemo dobiti na žrebu i priželjkujem samo da bude fer-pleja. Naša liga stvarno napreduje, a Savez, na čelu sa Slavišom Kokezom i mojim velikim prijateljem Vladimirom Matijaševićem, je izvanredan i radi dobar posao. Naša država je sve moćnija i moćnija, a ja želim da budemo jedna velika Srbija i da naša liga bude među najkvalitetnijima. Očekujem kvalitetno polufinale, a ko bude bio bolji, neka pobedi", izjavio je Lalatović.

Naredni meč, fudbaleri Vojvodine odigraće već u subotu, kada će, u 28. kolu Super lige Srbije, gostovati ekipi Javora u Ivanjici.

Tagovi