Dostupni linkovi

Od 4. juna u nekoliko gradova u S. Makedoniji ponovo počinje policijski sat


Skoplje
Skoplje

Od četvrtka 4. juna u 21 sat u nekoliko gradova u Severnoj Makedoniji ponovo počinje policijski sat. Građani Skoplja, Tetova, Kumanova i Štipa neće moći da izađu iz svojih domova do ponedeljka u 5 sati. U ostalim gradovima policijski sat će trajati do petka u 5 ujutro, a u ostalim danima od 16 do 5 sati.

Ovu odluku je donela Vlada po preporuci Komisije za zarazne bolesti. Ministar zdravstva Venko Filipče na večerasnjoj pres konferenciji je saopštio da se ova mera donosi zbog nepoštovanja mera predostrožnosti od strane građana, što je rezultovalo velikim brojem novozaraženih od korona virusa. On je informisao da se u narednim danima zabranjuje poseta grobljima u celoj zemlji, jer se od sutra do nedelje obeležava Duhovdan, pa pravoslavni hrišćani uobičajeno u velikom broju odlaze na grobove svojih bližnjih.

Samo u toku poslednja 24 sata je registrovan 101 novi slučaj korona virusa, kao i 4 umrlih. Najveći deo novih slučajeva su u Skoplju, Tetovu, Kumanovu i Štipu, pa se zato u ovim gradovima uvode strožije mere.

U poslednjih nekoliko dana broj novoobolelih se povećava, što dolazi nakon perioda u kome su se te cifre smanjivale. Ministar Filipče je istakao da je najviše novih slučajeva rezultat porodičnih skupova za vreme muslimanskog ramazanskog posta, nepoštovanje mera za nošenje zaštitne maske, kao i nepravilan transport zaposlenih u štipskim konfekcijskim fabrikama. On je dodao da osim toga, svoj udeo ima i nekažnjavanje prekršioca od strane policije.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG