Svedočenje supruge Milana Jovanovića: Čula sam dva, tri pucnja i onda je sve nestalo u plamenu

Jela Deljanin, supruga novinara "Žig infa" Milana Jovanovića svedočila je pred sudom o paljenju njihove kuće, nakon čega je rekla da psihički nije bila sposobna da je ispituju neposredno posle nesreće koja je na nju "ostavilo traume i psihičke tegobe", navodi Udruženje novinara Srbije.

Osim Jele Deljanin, na suđenju je ispitivan i sudski veštak građevinske struke Vojislav Popović, koji je prema nalogu tužilaštva 13. februara 2019. godine utvrđivao u kom stanju je kuća bila posle paljenja i koja oštećena su tada nastala.

Tužilac Predrag Milovanović sudu je dostavio i odgovor upravnika zatvora da Igor Novaković, jedan od optuženih za učestvovanje u paljenju kuće, 24. januara 2019. godine nije odvođen iz pritvora.

Na prethodnom ročištu Novaković je tvrdio da je iz centralnog zatvora "protivpravno" prebačen u Upravu kriminalističke policije gde je bio prisiljen da prizna da je Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, nalogodavac napada.

Deljanin: Sve je nestalo u plamenu

Na primedbu Ivice Vukovića, advokata Dragoljuba Simonovića, Deljanin je morala da pred sudom ponovo da govori o noći kada im je kuća zapaljena.

Advokat je rekao da nisu učestvovali u postupku kada je Jela Deljanin svoj iskaz dala tužilaštvu, navodeći da "večito vidi žurbu" u ovom postupku.

Sudija Slavko Žugić kazao je da je žurba, odnosno "efikasan rad" u ovom postupku poželjen, ali je prihvatio da se Deljanin ponovo izjasni.

"Jednog običnog dana" - 12. decembra 2019. godine, rekla je Deljanin, "Milan i ja smo uzeli svoje penzije, registrovali auto" i "legli mirno da spavamo, znajući da nikome ne dugujemo i da ništa loše nismo uradili".

Navela je da je Jovanović zaspao u prizemlju, a da je ona na spratu bila uznemirena, uz osećaj da će se nešto loše desiti.

"Čula sam u 15 do 3 sati ujutru dva, tri pucnja. Zvuk je bio sličan petardi. Izašla sam na terasu i videla automobil koji odlazi. Pogledala sam ka garaži i videla plamen i dim. Pojurila sam ka prizemlju i kroz gusti dim, lavovskom snagom, izvukla supruga napolje", rekla je Deljanin.

Na uporna pitanja advokata odbrane šta je izgorelo, Deljani je izričita bila da je sve nestalo u plamenu.

"Sva dokumenta, stvari, novac za ‘crne dane', sve je izgorelo", rekla je ona.

Navela je da posle svega što joj se desilo ne može mirno da spava, uz misli da će im opet neko zapaliti kuću.

"Psihički sam propala, lečim se, imam traume", rekla je supruga Milana Jovanovića.

Kao i njen suprug, Jela Deljanin je rekla da je njima nepoznati čovek došao sa novčanom ponudom da se ovo suđenje "stavi pod tepih".

Sudski veštak: Nisam utvrđivao novčanu štetu

Sudski veštak građevinske struke Vojislav Popović rekao je da je utvrdio, prilikom dolaska 13. februara 2019. godine u kuću Jovanovića, da je garaža potpuno uništena i da je neophodna izgradnja nove, a da je zgradi potrebna sanacija.

Stručni savetnik Dragoljuba Simonovića Aleksandar Đorđević na današnjem suđenju je, pored advokata, Popoviću postavljao pitanja jer je i on 4. aprila prošle godine video u kakvom stanju se kuća nalazi.

Đorđević je suprotno Popoviću tvrdio da garažu posle požara, nije potrebno ponovo sagraditi. Rekao je da u izveštaju Popovića pojedine stvari nisu tačne. Tvrdio je da pločice u kupatilu nisu ispucale, da zidovi nisu oštećeni u toj meri kao u izveštaju Popovića, kao i da sanitariju požar nije oštetio.

Advokati branioci su Popovića pitali i koliko procenjuje da je novčana šteta nastala posle paljenje kuće, ali je on odgovorio da to nije bio njegov zadatak.

Sledeće ročište zakazano je za 1. jul u 9 sati u sudnici Palate pravde.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво