Kajl Hajns (©Star Sport)
Kajl Hajns (©Star Sport)

Hajns se oprostio od Moskve i potpisao za Armani: Mnogi će pamtiti titule i pobede, a ja prijateljstva

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 16:11

“Ovo nije zbogom, već poruka da ćemo se videti ponovo. Zauvek ćete biti u mom srcu. Vaš kapiten“

Sada je i zvanično – moskovski CSKA se posle sedam godina rastao sa Kajlom Hajnsom, koji je potom zvanično postao igrač milanske Olimpije.

Dojučerašnji kapiten Armejaca iz Moskve odlazi kao dvostruki osvajač Evrolige i šestostruki prvak VTB lige, ali i zvanjem jednog od najboljih centara na evropskom kontinentu.

Izabrane vesti

Prvi čovek CSKA Andrej Vatutin otkrio je da je čak bilo mogućnost da se saradnja sa Hajnsom nastavi, ali da je konačna odluka iskusnog centra da proba nešto novo.

“Verovali smo svi da su Hajns i CSKA neraskidiv spoj i verovali smo da ćemo nastaviti saradnju sve do jutros, ali život nam donosi nove izazove. Kajl je proveo sedam fantastičnih godina s nama, pomogao nam da osvojimo dve Evrolige, odradio kapitenski posao briljantno, postao je pravi simbol ovog kluba. Njegov doprinos našem zajedničkom uspehu nikako ne smemo da potcenimo i imamo veliki respekt prema njemu i odluci da izabere novi izazvo u karijeri. Mi, treneri, saigrači, članovi stručnog štaba i uprave, možemo samo da kažemo da će nam Kajl i njegova porodica jako nedostajati“, poručio je Vatutin.

Dimitris Itudis je teška srca prihvatio Hajnsovu odluku da ode.

“Bili smo u stalnom kontaktu poslednjih dana. Na kraju je ipak odlučio da posle sedam godina u Moskvi ode, kao osvajač dve Evrolige i kapiten. Za njim će ostati samo lepe uspomene. Trudićemo se da održimo dobre odnose na terenu i van njega“.

Na kraju, svoju oproštajnu poruku uputio je i Kajl Hajns.

“Teško je rečima opisati koliko su prethodnih sedam godina značili mojoj porodici i meni. CSKA će zauvek biti u mom srcu i moj dom. Hvala svima koji su mi pružili šansu da zaigram u CSKA. Hvala treneru Itudisu što me je učinio boljim igračem, ali i osobom na terenu i van njega. Hvala svim članovima organizacije CSKA što su se ophodili prema meni kao prema najrođenijem“, poručio je Hajns i dodaje:

“Svim saigračima, bivši i dosadašnjim, moram da kažem da mi je velika privilegija što smo mogli da sarađujemo. Hvala navijačima zbog strasti i podrške u svim ovim godinama. Svi će mi nedostajati. Neko će pamtiti dve evroligaške i šest titula u VTB ligi, šest učešća na F4 Evrolige, svih pobeda koje smo izborili na terenu... Lično ću najviše pamtiti prijateljstva i odnose koje smo sklopili zajedno. Imali smo dobrih i loših vremena, plakali zajedno u teškim momentima i slavili velike pobede. Na kraju svega, cenim izuzetno što smo u svemu bili zajedno. Ovo nije zbogom, već poruka da ćemo se videti ponovo. Zauvek ćete biti u mom srcu. Vaš kapiten“.



tagovi

Kajl HajnsCSKA MoskvaOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara