Junak slavlja Slobodan Tedić (©Star Sport)
Junak slavlja Slobodan Tedić (©Star Sport)

Festival budućnosti srpskog fudbala: Tedić - Čumić 3:2, Čuka fantastičnim preokretom do polufinala!

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.06.20. | 17:03

Odlična fudbalska predstava na Banovom brdu

Utakmica sezone na Banovom brdu! Festival budućnosti srpskog fudbala kroz ogledalo direktnog obračuna između dva bisera srpskog fudbala - Slobodana Tedića i Nikole Čumića. Napadača Mančester Sitija na pozjmici na Banovom brdu i ofanzivnog veziste Olimpijakosa pozajmljenog Radničkom iz Niša. Posle fantastičnog preokreta Tedić je het-trikom poništio dva odlična pogotka nezaustavljivog Čumića sa početka prvog poluvremena i doneo Čukaričkom prolazak u polufinale i mogućnost da drugu godinu uzastopno zaigra na evrosceni - 3:2 (1:2).

Ovaj meč je jasno pokazao zbog čega su skauti Sitija i Olimpijakosa odavno "završili posao". Tedić je pokazao da poseduje instikt vrsnog golgetera. Fantastično je reagovao u 82. minutu na centaršut Kajevića, a onda u poslednjim trenucima meča lukavim udarcem poslao loptu iza leđa Borivoja Ristića. Mladi golgeter je u finišu prvog poluvremena udarcem sa bele tačke prvo vratio Čukarički u igru i najavio sve ono što se izdešavalo u završnici utakmice. Sa druge strane, sve što je viđeno na otvaranju utakmice bilo je u znaku sjajnog Nikole Čumića. Odlično krilo Nišlija sjajno je u 14. minutu sjajno ušlo sa desne strane u sredinu i poslalo neodbranjiv udarac u gol mladog Đorđa Petrovića. Čukarički je opet jurnuo napred, bez previše osvrsta na defanzivu, što mu se osvetilo, ponovo zahvaljujući supertalenotvanom krilu gostiju.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme na Banovom brdu bilo jedno od najboljih koje smo gledali na ovdašnjim terenima u sezoni 2019/2020. Domaćin je krenuo sa spuštenim gardom, a ubrzo su na isti način odgovorili i gosti. Smenjivali su se opasni naleti na obe strane, golu Borivoja Ristića pretili su Kajević i Birmančević, a onda je usledila majstorija Nikole Čumića, koja je u potpunosti promenila stanje na terenu.

Radost Nikole Čumića (©Star Sport)Radost Nikole Čumića (©Star Sport)

Dva trenutka su bila ključna kada je u pitanju kretanje rezultata na ovom meču. Za oba je bio "odgovoran" Stefan Mihajlović. Prvo u 33. minutu kada nije postigao gol za 3:0, a potom u 54. minutu, kada mu je pri vođstvu od 2:1 jedanaesterac odbranio Petrović. Delovalo je da Čukarički nema dovoljno snage, ali se sa tim nije složio Slobodan Tedić, koji je sa dva odlična pogotka rešio pitanje prolaska svog tima u samu završnicu nacionalnog kupa. Radnički iz Niša je bio nadomak najvažnije pobede u sezoni, ali je na kraju doživeo poraz koji mu je i definitivno uskratio svaku mogućnost da zaigra u Evropi naredne godine.

Ono što su na ovom meču pokazali Tedić i Čumić bukvalno vraća veru u srpski fudbal. Momci rođeni 2000, odnosno 1998. godine bili su glavni akteri fudbalskih dešavanja na terenu, u potpuno su gurnuli u drugi plan one iskusnije i pokazali da mladim igračima i te kako treba pružati šansu u ovako važnim mečevima. Čukarički je to odavno počeo da radi, a na ovom meču je delovalo da bi upravo ta mladost i neiskustvo moglo da ga košta eliminacije u ovom meču. Ali na kraju je upravo ta mladost odnela prevagu kada je u pitanju želja za pobedom i opstanak na evropskoj trasi u ovoj sezoni.

ČUKARIČKI - RADNIČKI 3:2 (1:2)

/Tedić 45pen,82, 90+1 - Čumić14, 24/

Stadion na Banovom brdu

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

ČUKARIČKI: Petrović - Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović (od 58. Stevanović) - Mićin (od 74. Đorđević), Kovač - Vidosavljević, Kajević, Birmančević (od 58. Ortiz) - Tedić.

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Hao (od 46. Miloradović), Stevanović, Letić - Pejović, Pantelić - Knežević (od 63. Meleg), Subotić (od 78. Mitrović), Čumić - Mihajlović (od 78. Kojić).

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

Inđija - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Jovanović 86 - Ivanić 35, Ben 38/

Sreda

Čukarički - Radnički 3:2 (1:2)

/Tedić 45pen,82, 90+1 - Čumić14, 24/

17.30: (9,00) Radnik (4,70) Partizan (1,32)

20.00: (1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)


tagovi

Slobodan TedićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara