OVAKO IZGLEDA BITI VOJNIK U JUŽNOJ KOREJI: Son je ispričao šta mu je bilo najteže dok je nosio uniform
Foto: Profimedia

novo iskustvo

OVAKO IZGLEDA BITI VOJNIK U JUŽNOJ KOREJI: Son je ispričao šta mu je bilo najteže dok je nosio uniform

Fudbal -

Fudbaler Totenhema Son Hjong-min iskoristio je prekid sportskih takmičenja zbog pandemije koronavirusa kako bi konačno odslužio vojni rok u otadžbini.

Obvezni vojni rok u Južnoj Koreji traje minimalno 18 meseci, što profesionalnom sportisti može upropastiti karijeru, ali zaslužni sportisti dobijaju poseban popust. Son ga je zaslužio kao kapiten reprezentacije koja je 2018. osvojila Azijske igre, ali ni to ga nije u potpunosti spasilo od vojske. Ostao je dužan da odradi tri sedmice.

Službu je završio pre nepunih mesec dana, a po povratku u London govorio je o iskustvima.

"Bilo je to dobro iskustvo, ne smem govoriti o svemu što sam radio, ali uživao sam. Svi su bili ljubazni. Tri sedmice su bile teške, ali pokušao sam uživati u njima. Ne znam kako je bilo drugima, ali meni su te tri sedmice bile jako duge", rekao je Son pa se osvrnuo na odnos sa drugim vojnicima.

"Naravno, prvog dana se nismo poznavali pa je bilo malo čudno, ali brzo smo se upoznali i stalno provodili vreme zajedno. Kad si u sobi sa 10 ljudi, postanete bliski. Radili smo zajedno, pomagali jedni drugima i to je bilo fantastično. Prva dva dana momci nisu uopšte mogli da razgovaraju sa mnom, ali posle su se počeli šaliti. Na kraju smo svi uživali u društvu."

Ipak, fudbaler je vrlo srećan što se vratio u Englesku i što će uskoro ponovno raditi ono što najviše voli - igrati fudbal. Premijer liga trebala bi biti nastavljena 17. juna.

"Kad sam se vratio, bio sam vrlo uzbuđen, pogotovo nakon služenja vojnog roka. Ne znam kako su se drugi osećali, ali meni su nedostajali. Bilo mi je drago opet videti sve saigrače. Neverovatan je osećaj kad smo svi zajedno nasmejani. S tim momcima provodim više vremena nego sa porodicom, a način na koji su mi izrazili dobrodošlicu bio je vrlo emotivan. Bio sam vrlo srećan i nisam prestajao da se smejem, kao i obično", zaključio je simpatični Korejac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track