Vesti

0

Borel i Varheji čestitali izbor novoj vladi Kosova: Nužne odlučne reforme i dijalog s Beogradom

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Borel i Varheji čestitali izbor novoj vladi Kosova: Nužne odlučne reforme i dijalog s Beogradom

Izvor: Foto: pixabay.com

"Želimo da vidimo napredak Kosova na evropskom putu za šta će biti potrebni odlučni reformski napori na jačanju vladavine zakona, posebno borbe portiv korupcije i organizovanog kriminla, kao i na podsticanju društevno-ekonomskog razvoja", navodi se u zajedničkom saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela i komesara za proširenje i susedstvo Olivera Varhejija.

"Brz nastavak dijaloga Beograda i Prištine uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka neophodan je za postizanje sveobuhvatne normalizacije odnosa sa Srbijom", naveli su Borel i Varheji, dodajući da je "dijalog uz pomoć EU jedini ačin da evropska budućnost Kosova postane stvarnost za njegove  građane".

U saopštenju se još navodi da EU čestita novoj vladi Kosova koju predvodi premijer Avdulah Hoti i da se raduje zajedničkom radu na unapređenju odnosa EU i Kosova.

Pandemija koronavirusa ostaje zajednički izazov u doglednoj budućnost, a EU će i dalje biti uz Kosovo i njegove građane, dodaje se u zajedničkom saopštenju Borela i Varhejija povodom izbora nove kosovske vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR