Stefan Milić na treningu Budućnosti (©AFP)
Stefan Milić na treningu Budućnosti (©AFP)

Bez milosti za Titograd

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.06.20. | 15:06

Budućnost u podgoričkom derbiju juri osiguranje titule, a domaćin manevar vredan izbegavanja baraža za opstanak

Kompletno 25. kolo šampionata Crne Gore, kako pišu tamošnji mediji u znaku je podgoričkog derbija… Uistinu, utakmica između Titograda i Budućnosti (20 časova), to za neke faktički nije, jer gost bije bitku bodovnog kapitala radi, a domaćin brani da bi izbegao baraž za opstanak u eliti.

Dakle, Titograd je u sosu na Starom aerodromu, a Budućnost rasterećena do određene granice. U prošlom, 24. kolu, inače prvom u istoriji crnogorskog fudbala koje je kompletno igrano pod reflektorima, ali pred praznim tribinama, Budućnost je savladala Grbalj i tako odmakla Sutjesci na 13 bodova prednosti. Dovoljno za spokojan san trenera Mladena Milinkovića, ali i za nespokoj Zorana Govedarice čiji momci su u proteklom turnusu takmičenja remizirali u Petrovcu.

Izabrane vesti

Napadač Titograda, Admir Adrović koji je u prošlom kolu postigao svoj 100. pogodak u crnogorskom fudbalu ipak gaji neku vrstu, možda i preteranog optimizma.

“U svakoj utakmici imam istu želju za pobedom, a i ova utakmica za mene je ista kao i svaka druga. Želja mi je da dam doprinos klubu i mladim igračima kojima će ovo biti veliko iskustvo. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Verujem u ovaj klub i u ove momke”, poručio je Adrović, a prenosi klupski sajt. 

A, Budućnost realno da neće darovati rivalu ništa. Njima treba matematička overa titule koju su poslednji put osvojili 2017. godine, pa sile nema da će dozvoliti da im ma šta krene po zlu zbog nesmotrenosti. Uostalom, to priča i vezista Luka Mirković koji se seća sezone kada je titula visila u vazduhu do poslednja tri zvižduka.

“Neće nas opustiti prednost od 13 bodova na vrhu, jer ima dosta da se igra. Imali smo ogromnu prednost (2017. godine), čak i veću nego sada, a titulu smo osvojili tek u poslednjem kolu. Iskustvo iz te sezone me je naučilo koliko zna da bude težak put do cilja. Uveren sam, ipak, da nam se tako nešto sada neće ponoviti. Igramo dobro, imamo kvalitet i očekujem da ovu priču uspešno završimo”, priča Mirković, a prenose Vijesti.

Uz ovaj meč, bitno je apostrofirati bitku Grblja za goli život. U subotu im je zaostatak za Komom narastao na četiri boda, pa bi se utakmica sa Zetom mogla smatrati i prvom u nizu eliminacionih za tim koji nikada nije ispadao u niži rang. Biće ovo teška, verujemo i napeta utakmica, što očekujemo i od šestoplasiranog Rudara koji igra s Podgoricom. Međutim, možda će manje motivacije za igru ovde biti u redovima domaćina koji bi rezultatski mogao da konkuriše za Evropu da ga u tome ne sprečava nedostak međunarodne licence. Gosti se čak i na konto toga nadaju da će na prvom meču u noćnom treminu pod Golubinjom moći da izbore odlazak na evropske terene.


tagovi

Crna Gora 1sportsko klađenjebet analizaBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara