Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Vladimir Ivić seda na klupu belgijskog velikana?

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 15:05

Ozbiljan kandidat da zameni legendu

Nema još zvanične potvrde, ali niko u Belgiji više ne sumnja da će Standard iz Liježa i njegov trener Mišel Prudom uskoro objaviti prekid saradanje. Standard je uveliko u potrazi za njegovim naslednikom, a u poslednjim satima je kao jedan od najozbiljnijih kandidata da nasledi Prudoma iskočio srpski stručnjak Vladimir Ivić.

Ivić je trenutno trener Makabija iz Tel Aviva sa kojim se nalazi na pragu titule, ali je već obavestio klub da će na kraju sezone napustiti klupu jer želi nove izazove. Ugovor mu ističe tako da nema prepreka da napusti Tel Aviv jer je već odbio ponudu za produžetak.

Izabrane vesti

Do tada bi mogao da sačeka konačan epilog u Standardu i da sedne na upražnjenu klupu belgijskog velikana.

Prudom je već dve sezone na klupi Standarda i nije napravio pomak koji se od njega očekivao. Ima još godinu dana ugovora, ali atmosfera u Liježu je takva da su obe strane raspoložene za rastanak. Od Prudoma se očekivalo da vrati Standard u trku za titulu, uložena su značajna finansijska sredstva u pojačanja, ali nije dobijen željeni rezultat. Prudomu se zamera još i da je izgubio kontrolu u svlačionici i poverenje ekipe.

Neka imena su već danima cirkulisala po belgijskim medijima kao potencijalni naslednici slavnog golmana, ali se ispostavilo da saradnja nije bila blizu. Bivši Gentov i Anderlehtov trener Hajn Vanhezebruk je postavio visoke finansijske zahteve i ispao iz trlke, dok je Genkov doskorašnji trener Felis Mazu izabrao ponudu Union Sen Žila. Pominjao se i slavni Italijan Kristijan Panući ali je on ostao samo na statusu medijske spekulacije.

Danas se kao favorit za klupu Standarda navodi Vladimir Ivić. Belgijanci su ga skenirali i impresionirani su kako je vodio PAOK i Makabi iz Tel Aviva. Pogotovo je ostavio dobar utisak vodeći Makabi sa kojim ove sezone maršira ka odbrani titule bez prvenstvenog poraza u 27 utakmica. Belgijski mediji pogotovo ističu njegovu defanzivnu orijentaciju i podatak da je Makabi primio samo sedam golova na 27 prvenstvenih utakmica. A defanzivna stabilnost je baš ono što Standard nije imao kod Prudoma i zbog čega je lako primao golove i gubio bodove i utakmice. Standard je u trenutku prekida sezone u belgijskom šampionatu bio na petom mestu sa čak 21 bodom manje od lidera Briža.

Ako bi seo na klupu Standarda, Ivić bi postao čak četvrti srpski stručnjak na klupi velikana iz Liježa u poslednjih šest godina. Pre njega su Standard trenirali Ivan Vukomanović, Slavoljub Muslin i Aleksandar Janković


tagovi

Vladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara