Vesti

0

Jovanović: Beogradu neophodna korenita promena, to nije moguće na faličnim izborima

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Jovanović: Beogradu neophodna korenita promena, to nije moguće na faličnim izborima

Izvor: Foto: prtscr

On traži direktan izbor gradonačelnika i mnogo veću povezanost policije i Skupštine Beograda tako da će načelnik Policijske uprave Beograd pre postavljenja morati da dobije saglasnost gradskog parlamenta.

Beogradska policija će ubuduće odgovarati ne samo ministru unutrašnjih poslova, nego i izabranim gradskim odbornicima, najavio je Jovanović u programu "Otvoreno", saopštila je Narodna stranka.

Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke, podsetio je da je u toku izrada "Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu" koja će omogućiti budućem nezavisnom tužiocu da iskoreni te pojave u prestonici u prvih šest meseci nakon promene vlasti.

"Beograd će dobiti i potpuno novu kancelariju gradskog pravobranioca, koji će biti nezavisan u radu i raspolagaće mnogo većim ovlašćenjima", rekao je Jovanović.

"Garantujemo da ćemo departizovati gradsku upravu, u kojoj više neće biti moguće da stranački poslušnici sa kupljenim diplomama vode sekretarijate, direkcije i javna komunalna preduzeća", naveo je Jovanović.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da gradska vlast SNS-a u Novom Sadu namerava da "liši grad pluća i velikog ekološkog kapaciteta" zarad profita koji će ostvariti firma "Galens", koja je u "koruptivnoj vezi" sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

"'Galens' je sagradio celu imperiju, a vrednost objekata te kompanije u Novom Sadu iznosi više od milijardu evra, što je ozbiljan problem. Da li pravo na stanogradnju i urbanističku viziju grada ima 'Galens', koji je u kriminalnoj vezi sa Vučevićem, ili to pravo ima Novi Sad kao zajednica?", pitao je on.

"O izlasku Novog Sada na obalu Dunava moraju da se izjasne stručnjaci svih oblasti – urbanisti, arhitekte, građevinci, zaštitari, saobraćajci. To je prvenstveno stručno pitanje, a ne političko", ukazao je Novaković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR