Muzika

Producent iz Aleksandrovca drugi na svijetu

Producent iz Aleksandrovca drugi na svijetu
Foto: N.N. | Producent iz Aleksandrovca drugi na svijetu

Muzički producent Dražen Kecman iz Aleksandrovca, kod Laktaša, koji stoji iza muzičkog studija "Cirith Ungol", osvojio je drugo mjesto na internacionalnom takmičenju muzičkih producenata koje je održano u Los Anđelesu.

Riječ je o takmičenju muzičkih producenata svih muzičkih žanrova na svjetskom nivou, na koje su se prijavili profesionalci i amateri. Dražen je drugo mjesto osvojio u konkurenciji 6.000 producenata, a organizator takmičenja je bio svjetski poznati producent Voren Hurt, koji je radio sa nekim od najvećih bendova i izvođača kao što su "Aerosmith", Džejms Blant, "Ramones", "Korn" i drugi.

Inače Voren Hurt stoji iza "Produce Like A Pro" akademije za mlade miks inženjere i producente, a ukupni fond nagrada takmičenja je bio 26.000 dolara.

Svi producenti koji su se prijavili na ovo takmičenje su imali zadatak da naprave svoj miks pjesme "Chelsea" benda "Dragged Under".

"Osjećaj je odličan. Šta reći kad znaš da si drugi u cijelom svijetu od preko 6.000 producenata. Naravno, teško je uopšte i ocijeniti ovako nešto i biti u žiriju, ali Voren Hurt kao stari znalac produkcije je osjetio u mom miksu to 'nešto'. Inače, Voren je radio sa nekim od najvećih imena u muzici, tako da ova nagrada dobija još više na težini kad dolazi od takve osobe", istakao je Kecman za "Nezavisne".

Producent iz Aleksandrovca dodaje da još nije svjestan da se sve to desilo, te da nije mala stvar kada neko sa naših prostora dobije priznanje iz dalekog Los Anđelesa.

"Što se tiče samog takmičenja, mislim da je većina svjetskih producenata čula ili učestvovala u ovom takmičenju, a naravno, mi u ovom poslu jedva čekamo ovakve prilike, a ja sam, izgleda, iskoristio svoju", rekao je Kecman.

Producent dodaje da je sam proces rada na pjesmi koja mu je donijela drugo mjesto trajao relativno kratko, te da je samo tamičenje došlo u periodu pojave pandemije virusa korona, tako da su svi takmičari imali priliku da svoje vrijeme posvete ovom miksu.

"Što se tiče nagrade, za drugo mjesto osvojio sam studijsku opremu u vrijednosti od 8.000 dolara. I dalje ne mogu da vjerujem, jer je to za naše bh. standarde ogromno i naravno da će sve dobro doći. Iza ovog takmičenja su stajala i velika sponzorska imena kao što su: 'Sennheiser Neumann', 'Line 6', 'Yamaha', UAD, 'Lancaster Audio', 'Pro Mix Academy' i drugi. Što opet pokazuje o kakvom se takmičenju radi i da nije mala stvar to drugo mjesto. Iskreno, ja bih bio presretan da sam ušao među top 100, ali ovo je u svakom slučaju zasad nestvarno", poručio je Kecman.

Producent dodaje da pored same nagrade u vidu opreme, mnogo mu znači svjetsko priznanje od velikih imena globalne muzičke scene.

"Bendovi koji dođu kod mene su jedina reklama, a sada, ovo je potpuno drugi nivo. Tako da mislim da će u svakom slučaju dosta da pomogne. Moderna vremena su donijela i pogodnosti saradnje širom svijeta preko interneta. Ova nova situacija možda otvori i koja nova vrata preko Bare. Ali vidjećemo, moje je da radim kao i dosad i vjerujem da mnoge dobre stvari tek slijede", poručio je Kecman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije