©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (sreda, 3. jun): Parni valjak u Surdulici, Meraklije s Čukom, uz dodatak Primeire, Bundeslige i Cvajte

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.06.20. | 08:11

Pregled najvažnijih detalja vezanih za udarne parove dana je pred vama


ČUKARIČKI – RADNIČKI NIŠ, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Srbije)

Golman Brđana, Đorđe Petrović u četvrtfinalu Kupa Srbije očekuje neizvesnu utakmicu s malo golova, nadajući se šansi svog tima za plasman u polufinale…Budući da su Meraklije u prvenstvu uoči ovog meča izborile X s Napretkom, a Čuka isto učinilila protiv Vojvodine, konstatacija je poprilično opravdana. Neosporno, jer reč je o ekipama koje baštine egal status i u superligaškim vodama. Kako bilo, Radoslav Batak će sigurno poželeti da njegovi puleni ponove rezultat utakmice 22. kola, kada je na klupi njegovog tima sedeo Milorad Kosanović, a koju je Radnički na Čairu dobio sa 2:0.

RADNIK – PARTIZAN, 17.30

(Fudbal, Kup Srbije)

Protiv snažnog Partizana i taktike Sava Miloševića Surduličanima koje vodi Simo Krunić ne ostaje ništa, sem da se brane, odnosno da defanzivnom igrom spreče brzo primanje gola. Tim iz Humske, razume se, ide po svoje osokoljen pobedom nad ekipom Mladosti iz Lučana, na utakmici gde su se u listu strelaca upisali Maković, Asano, Sadik i Stevanović... Očekuje se apsolutna dominacija Beograđana koji su u februarskom 21. kolu dobili Radnik sa 3:0. Konačno, domaćinu kapa dole za lep gest, odnosno ulaznice podeljene medicinskim radnicima u znak zahvalnosti za postignuto u borbi protiv COVID-19.

VOJVODINA – MLADOST LUČANI, 20.00

(Fudbal, Kup Srbije)

Dragačevcima je preseo Partizan koji ih je u Humskoj savladao sa 4:1, a već danas na redu je četvrtfinale Kupa Srbije, gde im na Karađorđu doček sprema ekipa Nenada Lalatovića. Vojvodina će dati sve od sebe da ode dalje, sigurno je jača, ali će morati da se nosi i sa psihološkim pritiskom koji je prouzrokovan remijem s Čukaričkim u šampionatu. Taj penal Lalama nikako nije trebao, pa Mladost može biti kolateralna šteta, odnosno žrtva njihovog iskupljenja. Inače, poslednju utakmicu para, Vojvodina je u martu dobila s 2:1, a s kladilačke strane valja se setiti i da je na protekla tri susreta ovih timova dolazilo GG3+.

PORTIMONENSE – ŽIL VISENTE, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Veliko je pitanje da li će se Portimonense oporaviti od predpandemijske letargije, budući da je do prekida takmičenja u Primeiri imao svega dve pobede, uz čak deset remija. Žil Visente bi mogao da puca na slabosti domaćina, iako je u oktobru s istim rivalom remizirao sa 1:1. Uz to, Portimonense kao domaćin na ovom paru nije slavio još od 2016. godine, dok je kod ovih rivala u poslednja tri navrata prolazila GG igra. Naravno, pošto su sada svi željni fudbala, treba očekivati jednu otvorenu, svakako egal partiju.

FAMALIKAO – PORTO, 22.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Ništa gore za Famalikao od lidera posle ovako duge pauze. Sećajući se oktobarskih 3:0 za Porto, koji je saterao Famalikao u mišju rupu, ostvarivši ne samo većinski posed lopte, već i veliki broj šuteva u okvir gola, ne možemo a da ne konstatujemo apsolutno favorizovanu poziciju gostujućeg tima. Famalikao će se braniti, ali s vrlo malim izgledima za uspeh protiv tima koji je dao 50, a primio svega 16 golova, što je rezultat koji je za nijansu tanji jedino od učinka Benfike koja barata s gol razlikom od 52:14.

VERDER BREMEN - AJNTRAHT F, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Oporavio se Verder... Mnogi su u subotu čekali Šalkeovu pobedu, ali fenjeraš je iznenadio s minimalcem. Uz to, remi s Menhengladbahom, te pobeda nad Frajburgom ulili su samopouzdanje timu koji nema razloga da zazire od Ajntrahta koji je u prošlom kolu savladao Volfzburg sa 1:2. Jedini problem za domaćina pred ovaj okršaj mogle bi biti povrede četiri igrača, kojima treba dodati dva upitna imena. Ajtraht će sigurno nastupiti oprezno, uprkos martovskoj pobedi na meču Verderom.

HANOVER – DINAMO DREZDEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Tim iz Drezdena čak ni u slučaju pobede neće pobeći sa začelja tabele. Uprkos tome, za njih bela zastava u gostima matematički nije prihvatljiva opcija. Pokušaće da pruže otpor zbog skeniranih mana Hanovera koji je u prošlom kolu ispoljio nedostatke zbog kojih je sa 3:1 poražen od Sandhauzena. Pošto je za Dinamo svaki pozitivan rezultat bitan, ne očekuje se povlačenje, jer svako taktiziranje može da im odnese preko potrebne bodove u utakmici s objektivno jačim timom koji ih je u oktobru dobio sa 0:2.

SALCBURG – RAPID BEČ, 20.30

(Fudbal, Austrija 1, plej-of)

Salcburg bi da zadrži vodeće mesto u plej-of trci, pre svega na račun pobede koja mu pruža bezbednu distancu u odnosu na LASK. Ne, lako im biti neće, jer Rapid je neporažen na pet uzastopnih utakmica, a Salcburg je prošli put u 12. kolu mučio sve do sudijske nadoknade, kada je Zlatko Januzović zatresao mrežu za konačnih 3:2. Uprkos tome, računajmo da je Salcburg favorit koji se retko kome klanja na domaćem trenu.

OSTRAVA – PLZENJ, 18.00

(Fudbal, Češka 1)

Plzenj čini čuda u poslednje vreme. Golovi na njihovim utakmicama prosto pršte, a u ekstremnim slučajevima, kao na primeru poslednje utakmice s Mladom Boleslavom ukupno ih je palo osam... Ostrava je posle pandemijske pauze imala dva remija, nezgodan je protivnik, a svakako se neće lako predati kod kuće. Karte su i uprkos toga u rukama Plzenja koji ih je poslednji put savladao sa 3:0 u oktobru mesecu protekle kalendarske godine. 

MAKABI T.A. – MAKABI HAIFA, 19.45

(Fudbal, Izrael 1)

Derbi je derbi, ali smo slobodni da konstatujemo da je tim iz Tel Aviva prilično sposobniji od drugoplasirane ekipe koja za njima zaostaje za devet bodova. Naime, Haifa je pred ovaj meč poražena od Hapoel Tel Aviva sa 1:2, što psihološki može da ih dezorganizuje na gostujućem terenu. Imajući u vidu da je Makabi poslednji meč para u januaru, na žilet, tačnije u sudijskoj nadoknadi dobio sa 3:4, može se smatrati da ova utakmica ima potencijal da donese visok rezultat, naravno pod uslovom da se oba trenera ne opredele za totalnu defanzivu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara