Većina Amerikanaca podržava proteste u SAD

Tanjug

03. 06. 2020. u 00:48

Većina građana SAD podržava proteste širom zemlje povodom ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i protivi se odgovoru američkog predsednika Donalda Trampa na proteste

Већина Американаца подржава протесте у САД

NjUJORK - Većina građana SAD podržava proteste širom zemlje povodom ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda i protivi se odgovoru američkog predsednika Donalda Trampa na proteste, navodi se u istraživanju koje su sproveli Rojters i Ipsos.

U istraživanju sprovedenom u ponedeljak i utorak, 64 odsto punoletnih Amerikanaca izjavilo je da "gaji simpatije prema ljudima koji trenutno protestuju", 27 procenata je reklo da demonstracije ne podržava, dok devet odsto ispitanika nije želelo da se izjasni.

Više od 55 odsto ispitanika reklo je da ne podržava Trampov način obuzdavanja protesta, među kojima je njih 40 odsto kazalo da se žestoko protivi Trampovim odlukama u vezi sa demonstracijama.

Jedna trećina ispitanika, kako je javio Rojters, izjasnila se da se slaže sa Trampovim odnosom prema protestima.

Rojters dodaje da se čak i među Trampovim republikancima koji su bili među ispitanicima, samo njih 67 odsto izjasnilo da podržava metode američkog predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije