Dunav promenio boju: Kod Ade Huje ispuštene nepoznate materije (VIDEO)

J. D.

02. 06. 2020. u 16:44

Iz odvoda ispod šetališta na Adi Huji danas oko podneva ispušena je nepoznata tečnost u reku koja je stvorila veliku smeđu mrlju. Ne zna se ko je odgovoran niti koje su materije u pitanju

Дунав променио боју: Код Аде Хује испуштене непознате материје (ВИДЕО)

NA šetalištu Ada Huja danas oko 12,30 u Dunav je puštena tečnost koja je na kratko promenila boju u ovom delu reke koja je postala braon boje.

Tečnost je puštena iz odvoda koji je ispod šetališta sproveden tako da nepoznate materije izbacuje direktrno u reku. Nakon ispusta koji je trajao nekoliko minuta voda je promenila boju, a velika mrlja braon boje razlila se u dužini od nekoliko metara. Ko je ispustio za sada nije poznato, kao i koje materije su puštene u Dunav.

Slična situacija desila se prošle godine na istom šetalištu kada je u blizini fabrike kartona u vodu je puštena ljubičasta tečnost koje je promenila boju Dunava u ovom delu toka. Tada su se osećali neprijatni mirisi, ali nakon urađene analize prema izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine rezultati su pokazali da nema promena u svojstvima vode, kao ni opasnosti za zdravlje sugrađana.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nordman

02.06.2020. 20:04

Verovatno je u pitanju Gvožđe(III) hlorid FeCl3Koristi se kod preciscavanja otpadnih voda a i kod proizvodnje pitke vode. Jedan litar ove hemikalije moze da uradi ovaj efekat. Nije opasno (ako je to u pitanju)

Šta vi Radite

02.06.2020. 20:25

Ne mogu da verujem da postoje ovakvi ljudi! I kako je moguće da seKrivci nikad ne pronadju?

Миомир Митрић

03.06.2020. 14:02

dokle će ovaj narod biti glup? pored Ade huje je ispust beogradskog vodovoda i kanalizacije gde oni ovim privatnicima što voze cisterne za ispumpavanje septičkih jama naplaćuju "uslugu" da 'ladno sve direktno u Dunav istoče ,dokle će Beograđani to da gledaju a novinari da ćute?