Pažin: Nastavak dijaloga sa SPC kada se za to ispune uslovi

Dijalog između Srpske pravoslavne crkve i Vlade Crne Gore u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovijesti biće nastavljen kada se za to ispune uslovi, a uz postojanje volje obe strane moguće je naći obostrano prihvatljivo rešenje, rekao je ministar pravde Zoran Pažin.

Crnogorski ministar Zoran Pažin je u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, naveo da konačan uspeh tog dijaloga ponajviše zavisi od toga da li će obe strane u obnovljeni dijalog ući iskreno, u dobroj veri, uvažavajući argumente druge strane i bez političkih ultimatuma.

"Dijalog između SPC i Vlade biće nastavljen kada se za to ispune uslovi. Vlada sasvim izvjesno neće pristati na bilo kakve ultimatume, ali sa druge strane neće ni postavljati bilo kakve ultimatume sagovornicima", rekao je Pažin.

Prema njegovim rečima, takođe treba povesti računa o tome da učestalo vređenje i omalovažavanje institucija sistema nimalo ne doprinosi uspehu tog dijaloga.

"Vjerujem da može drugačije. Ako postoji volja sa obje strane da se dođe do obostrano prihvatljivog rješenja, do takvog rješenja će se i doći", naveo je Pažin.

Kako je kazao, svaki stav koji vodi zaključku da Vlada dijalog sa SPC vodi da bi minimalizovala energiju litija je jedna obična insinuacija, "kao što je jedna vrsta eufemizma nazivati političke proteste povodom donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti litijama".

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво