NASTAVAK ASFALTIRANJA NA PEŠTERU – Dr. Zukorlić: Nema zahvaljivanja političarima, političari da se zahvaljuju narodu!

5
184

Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić u utorak, 2. juna obišao je radove na dionici puta Rasno-Tuzinje. Ni kiša nije utjecala da žitelji iz svih dijelova Pešteri dođu i podrže historijski događaj. Kako i sami kažu, vlasti su se smjenjivale a obećanja da će Pešter dobiti put koji bi omogućio da ovaj bogat, a zapostavljen kraj bude ono što jeste, nikada nisu ispunjena. Poručuju, Muftija što obeća to i ostvari.

Akademik Zukorlić kazao da je došlo da vrijeme za otvaranje nove stranice, da čovjek bude čovjek, bez ucjena, ponižavanja i zahvale političarima. Zahvala može biti samo Bogu, poručuje.

– Danas ste potvrdili da ste veliki junaci i šampioni. Došao sam da vam izrazom poštovanje zato što ste bajraci Sandžaka i što ste silne decenije izdržali, prkosili vjetrovima, snjegovima, lošim putevima, lošim politikama i izdržali ste zahvaljujući vašem jakom, snažnom, ljudskom pešterskom karakteru. Svevišnji Gospodar vam je zbog toga podario milost i snagu i zahvaljujem se Njemu Uzvišenome ali i vama i da stavim tačku na to da ste vi tužni, da se zahvaljujete političarima. Nema zahvale političarima, zahvala Bogu od svih nas a mi političari treba da se zahvalimo vama koji ste izdržali sve ove patnje. Došlo je vrijeme da se stavi tačka i kraj ponižavanju naroda. Životinje se dresiraju a ne ljudi. A oni nas decenijama dresiraju, ucjenjuju, malo glasanja pa malo ili nimalo asfalta, pa opet i tako stalno. Tako se dresiraju životinje, malo mrkva malo štap. To nije za ljude. Naša je politika da oslobodimo ljude, da im vratimo dostojanstvo, da se ne osjećaju poniženima. Vas na selima ucjenjuju za put i asfalt i sramota je da u 21. vijeku u Evropi da govorimo o asflatu. To treba da bude nešto što se podrazumijeva. Nešto što je država morala davno da uradi. Zato, svaki gradonačelnik, predsjednik opštine, ne treba da dolazi da vi njemu govorite “hvala gradonačelniku, hvala predsjedniku partije”. Ne, oni treba da kažu vama, hvala što ste nas trpjeli tolike godine, hvala vam što plaćate poreze pa gradonačelnik i ostali funkcioneri primaju plate od vas, oni treba vama da kažu hvala a ne obrnuto. Došlo je vrijeme da otvorimo novu stranicu, da čovjek bude čovjek, da mu se poštuje dostojanstvo a da za ono što je obaveza predsjednika opštine i funkcionere da ne traži zahvalu, to je razlika između naše i njihove politike, to je razlika između politike budućnosti i politike prošlosti. I mi smo danas ovdje sa tim ciljem.

Akademik Zukorlić kazao da su pokušaji mešetarenja sa izgradnjom puta Rasno-Tuzinje, od strane političkih oponenata, rezultirali još većom podrškom naroda Stranci pravde i pomirenja.

– Ja sam znao da vi imate snage, da se te posebni, ali ovoliki broj automobila u jednoj koloni nisam vidio ni na snimcima, ali to ste vi, to je zapravo snaga Peštera, to je snaga Sandžaka i poslije toliko decenija pokazali ste odvažnost. Znam zašto ste se i dodatno zainteresovali, jer su pokušali da nešto mešetare, kao biva oni nešto hoće ovdje da grade. Zašto prevara, čemu prevara? Mi smo kazali i dogovorili da se asfaltira. A vi gospodo iz drugih stranaka zašto ste čekali 30 godina, pa sada da se pojavite. Zar niste imali vremena da prije nas ovo davno završite. Ali i pored toga nama nije krivo kada drugi asflatiraju. Nama jesu važni glasovi kao sredstvo, ali ne kao cilj. Nama je cilj dobrobit za ovaj narod. Sjećate se, davno sam vam rekao, realizovat ćemo naše planove ili u akciji ili u rekaciji. Akcija je kada mi nešto radimo, to je ovo što smo započeli ovdje na na relaciji Rasno-Tuzinje, a reakcija je da oni nešto urade da bi uzeli poene, ali sve je to naš hajrat. Nikada njima ne bi pali napamet Ugao, Doliće, Karajukiće da se mi nismo pojavili. Ali to nije prvi puta, kao što nikada ne bi bio osnovan Državni univerzitet, da nismo mi osnovali Internacionalni univerzitet. Zato je veliki bereket postojanje SPP-a. Najbitnije je da se nešto uradi, to je naša ideja i to je razlika između naše i njihovih politika.

Akademik Zukorlić postoje samo dvije politike, SPP i ostale koje sve što rade, rade da bi umanjile broj glasova SPP-u.

Njima je svejedno ko je tamo jači a ko slabiji. Pa ste vidjeli da, pošto te dvije stranke propadaju, cijepaju se, razmišljaju šta da formiraju da bi nama smanjili glasove. Zadnje su se dosjetili da formiraju Grupu građana koja napada bošnjačke birače u džamijama. Formirana je da smanji glasove SPP-a kroz džemat a formirale su ih udbaško-kriminalne grupe. Nakon što to znate odlučite sami za koga ćete glasati.

Akademik Zukorlić kazao da ako Stranka pravde i pomirenja dobije većinu glasova doći će do ukidanja ucjena i ponižavanja naroda. Biće to pravedna vlast koja će podjednako brinuti o svima, bez obzira na stranačku i nacionalnu pripadnost.

– Kada jednom probate pravednu vlast, vlast Stranke pravde i pomirenja, niko vas od nje ne može otjerati. I došlo je vrijeme da to probate. Bereket miriše, pobjeda se viri iznad Pešteri. Ova trasa asfalta samo je malo početak. Mi smo stranka u opoziciji u Sandžaku a nikad niste čuli da opozicija asfaltira. Zato smo željeli pokazati da ljudi mogu dobiti asfalt a da ih niko ne pljačka. Ovo je samo urnek. Kada dođemo na vlast za pet godina sve ulice i putevi imat će asfalt. Ne obećavamo nemoguće. Sve što je dolazilo od prihoda stavljali se u vreću bez dana. Vama će s nama biti vreća s dnom. Da biste vodili grad ili opštinu treba vam domaćin. Okupili smo ljude koji će obrazom i karakterom čuvati obraz ovog naroda.

Zukorlić je privrednicima i biznismenima obećao da će biti “slobodni ljudi” i takmičiti se na tenderima po kvalitetu kada SPP dođe na vlast.

“Poslije 21. juna kraj ucjenama, kraj reketima, kraj da se o nama, našoj djeci, našim školama, našim životima pitaju kriminalci i narkodileri. Jedino vi narode možete da se sa tim izborite, vaš glasački listić je tu. Zato imate snage, znate šta su nam radili godinama”, poručio je on.

Akademik Zukorlić poručio da nema podjela na Sjeničake, Pazarce, Tutince, seljake i građane.

– Ko nas  god dijeli taj je dušmanin, otjerajete ga, ne slušajte ga, ne sjedite sa onim ko nas dijeli. Mi smo braća i sestre, samo jedna podjela postoji na dobre i loše ljude. Ovo je prvi skup SPP-a, i to s Peštera s kojeg, kako kaže, kreće pobjeda.

 

 

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

5 KOMENTARI

  1. Sultan osvaja nauzišenije visorsvni Sandzaka i nadamo se daćemo ove godine osvojiti sve visoravni. A kada budemo krenuli sa tih brda u ravnice kao što su N.Pazar Tutin Sjenica i ostala mjesta to ćemo za tri dan pregaziti! Ali samo vlastodršce a narodu pružit ćemo tri stotine puta više od ovih dosadašnjih.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.