Gejše ostale bez posla, pa počele da rade onlajn

Svuda u svetu, ali i kod nas razvio se drugačiji vid druženja, zbog mera uvedenih nakon izbijanja pandemije koronavirusa. Tako su se prijatelji sastajali na raznim aplikacijama koje imaju mogućnost grupnog poziva i provodili vreme, družili se i uz to popili i poneko alkoholno piće.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

12:47

Gejše ostale bez posla, pa počele da rade onlajn
Ilustracija/Foto: depositphoto/ Patryk_Kosmider

I u Japanu je nastao novi novi trend, on-nomi – ili onlajn ispijanje pića preko aplikacija. Cela stvar funkcioniše tako da se društvo skupi na grupnom čatu i pričaju, smeju se, svako uz svoje piće, bez socijalnog kontakta i straha od zaraze koronavirusom.

A kako ni u Japanu nema turista, tako ni gejše nemaju posla. Od sada više ne morate ni da idete u Japan da biste se družili sa gejšom, prenosi portal Soranews24.com. Naime, i one su odlučile da pokažu svoje veštine preko interneta.

"Meet Geisha", najveća agencija izvan Kjota koja neguje tradiciju gejši u gradu Hakone Jumoto, ponudila je zaljubljenicima u japansku kulturu onlajn susret preko Zuma. Ko poželi, svakog petka ili subote uveče može da izdvoji oko 17 evra, natoči sebi piće i popije ga s gejšom. Bez brige, ne morate da znate japanski, engleski je sasvim dovoljan za razgovor, navodi portal.

Inače, obuka gejše tradicionalno počinje sa šest godina, šest meseci i šest dana. Ali to je sada moguće kada devojka napuni 16 godina. Obuka traje obično pet godina. Najčešće nastupaju u čajnim kućama ili tradicionalnim japanskim restoranima, a kako bi bile uspešne, moraju da nauče brojne veštine, poput pevanja, plesanja i slikanja, kao i ceremonije ispijanja čaja. Tokom školovanja gejše uče kako da budu graciozne i duhovite. Osim toga moraju da budu i obrazovane i upućene u aktuelna zbivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: