');
Najnovije vesti
Vesti Svet
MILOV KADAR VREĐA SPC Bizarna numera službenika CRNOGORSKOG MINISTARSTVA PROSVETE, sveštenike poistovećuje sa pedofilima i dilerima droge

MILOV KADAR VREĐA SPC Bizarna numera službenika CRNOGORSKOG MINISTARSTVA PROSVETE, sveštenike poistovećuje sa pedofilima i dilerima droge

Savetnik u Ministarstvu prosvete Crne Gore Marko Šćepanović snimio je pesmu u kojoj vređa sveštena lica aludirajući da oni kradu pare sa ikona i da "valjaju" heroin.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Marko Šćepanović Foto: Marko Šćepanović / youtube
Marko Šćepanović

U ovoj pesmi, Šćepanović, kome i na Fejsbuk stranici piše da je zaposlen u ministarstvu prosvete, navodi "da prijave me ne smiju jer držim ih u šake, ja dobro znam da mnogo vole dječake".

Šćepanović peva i "sa ikone sav novac u svom džepu stavljam, sa Biblijom u ruci i heroin još valjam".

- Niko nas ne dira, svak se blesav pravi, zbog mantije ja mogu kriminalom da se bavim. Mantija mi daje moć da nekažnjeno mogu proć - navodi se u pesmi pod nazivom "Mantija".

Iz Ministarstva prosvete Crne Gore potvrđeno je da je pomenuto lice zaposleno kod njih, piše crnogorski portal Borba.me.

"Marko Šćepanović jeste angažovan putem ugovora na određeno vreme u Ministarstvu prosvete, nakon prethodno sprovedene zakonske procedure i javnog oglasa na kojem je bio jedini kandidat koji je ispunjavao zakonske uslove, a koji se pojavio na usmenom intervjuu. U ovom momentu ne raspolažemo informacijama u odnosu na pitanje koje ste postavili. Svakako da ćemo ih pažljivo proveriti.

Pročitajte još

Jasno je da zaposleni u bilo kojem Ministarstvu i javnoj upravi u celini imaju pravo na sopstveni stav u odnosu na društvene teme, ali ne nikako i na ponašanje koje bi rušili ugled i dostojanstvo prosvetnog sistema. Кad se upoznamo da navedenim, moći ćemo zauzeti detaljniji stav.

Ukoliko se ispostavi da postoji potreba i zakonski osnov za reakciju ministarstva, svakako da nećemo oklevati, već ćemo iskoristiti nadležnosti koje imamo i o tome vas povratno informisati",saopšteno je iz Ministarstva prosvete", odgovorili su iz Ministarstva prosvete na pitanja novinara.