Dejan Stanković (©Star Sport)
Dejan Stanković (©Star Sport)

Stankovićev lov na prvi veliki trofej, Ivanićev pritisak na Nikolića

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.06.20. | 11:23

Crveno-beli u Inđiji sa pregršt motiva u četvrtfinalu Kupa (17.00 časova, TV Arena Sport)

Do proslave u poslednjem kolu, protiv novosadskog Proletera, osvojena titula je stavljena u arhivu. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije se libio da oda priznanja Vladanu Milojeviću i pred svoj tim postavi novi zadatak. To će ujedno, biti i njegov prvi veliki zadatak na klupi sa Marakane.

Nekadašnji član Lacija i Intera danas u Inđiji (17 časova) ima šansu da stigne na dva koraka od prvog velikog trofeja u samostalnoj karijeri. Kao što smo mnogo puta pisali na šampionskom peharu prisutni su jaki otisci Vladana Milojevića, potencijalni kup trofej bio bi autorski rad Dejana Stankovića. Lep vetar u leđa uoči evropskih kvalifikacija.

Izabrane vesti

Da je birao rivala u četvrtfinalu kupa teško da bi Dejan Stanković drugačije izabrao. Videlo se tokom jučerašnjeg monologa kako oseća da mu je tim iz Srema ostao dužan. Inđija je jedina uspela da zatrese mrežu Milana Borjana tokom Stankovićevog kratkotrajnog staža u Ljutice Bogdana. Martovski prvenstveni duel u Inđiji obilovao je velikom nervozom na terenu i tribinama. Crvena zvezda u dobrom delu meča nije imala rešenje za gust blok tima Aleksandra Janjića.

„Malkice sam bio nervozniji tokom te utakmice. Želeo sam da pobedim, ali smo napravili neke greške. Počevši od moje pripreme do adaptacije na teren. Odbili smo se od njih u prvom poluvremenu. Nastavak je bio već mnogo bolji“, poručio je Dejan Stanković.

Koliko Crvenu zvezdu danas čeka težak posao ne personifikuju samo dve prvenstvene utakmice u ovoj sezoni (1:1, 2:1). Crveno-beli su gostovali u Inđiji i 2010. godine, i tada su uz mnogo muke slavili protiv domaćina, golom Miloša Trifunovića. Dakle, srpski šampion nikada u Inđiji nije postigao više od jednog gola.

Crvenu zvezdu treba očekivati ponovo u sada već standardnoj formaciji 4-4-2. Crveno-beli su na Banjici delovali trkački vrlo moćno i nastavili niz mečeva bez primljenog gola. Fokus javnosti bio je usmeren ka dvojici igrača. Junak ulaska u Ligu šampiona Aleksa Vukanović nametnuo se Dejanu Stankoviću kao ozbiljna opcija na poziciji špica. Dao je dva gola protiv Rada i vrlo je moguće da će zadržati mesto u startnoj postavi za današnji duel. Ostaje otvoreno pitanje hoće li Dejan Stanković testirati mogućnosti Ričmonda Boaćija ili će se ponovo odlučiti za rehabilitovanog Portugalca Tomanea.

Zanimljiv će biti izbor i Stankovićevog veznog reda. Najbolji igrač utakmice protiv Rada Mirko Ivanić je taj duel počeo na levom krilu umesto Željka Gavrića. Kasnije je pomeren na mesto Veljka Nikolića koji je odigrao nešto slabije posle pauze u odnosu na partije pre pandemije. Zvezdin zlatni projekat mogao bi da u narednom periodu bude pod velikim pritiskom izdanja Mirka Ivanića. Posebno ako bivši igrač BATE Borisova zadrži visok standard igara, pošto je Ivanić najupotrebljiviji u srcu veznog reda.

Inđija ima samo jedan trijumf u poslednjih šest mečeva. Izgubili su od Spartaka na „otvaranju“ finiša sezone. Ipak, logično je što su u Sremu optimisti. Pokazali su da znaju protiv Crvene zvezde.

„Uz nas je kompletna Uprava, stručni štab i cela Inđija. To nam je dovoljan motiv da damo više od maksimuma. Nemamo pritisak, samim plasmanom u četvrtfinale smo napravili veliki uspeh. Ovo neće biti meč lep za oko, ali se nadamo uspehu. Voleo bih da izbegnemo penale“, rekao je prvotimac domaćina Luka Čermelj.

Na tribine gradskog stadiona u Inđiji moći će da uđe 800 ljudi. Ulaznice koštaju 500 dinara.

INĐIJA – CRVENA ZVEZDA (17.00 časova, TV Arena Sport)

Stadion: Gradski. Sudija: Lazar Lukić

INĐIJA (4-2-3-1): Preković – Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj – Purtić, Krasić – Milosavljev, Banjac, B. Ilić – Marković.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Ben, Petrović, Ivanić, Gavrić – Vukanović, Tomane (Boaći)

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Utorak

17.00: (11,0) Inđija (6,25) Crvena zvezda (1,20)

Sreda

15.00: (2,60) Čukarički (2,95) Radnički (2,80)

17.30: (9,00) Radnik (4,70) Partizan (1,32)

20.00: (1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

InđijaKup SrbijeDejan StankovićMirko IvanićVeljko Nikolić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara