Nikolas Taljafiko (©Reuters)
Nikolas Taljafiko (©Reuters)

Čelsi završio još jedan posao: Taljafiko za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 10:42

Levi bek stiže na Stamford Bridž

Najavljuju se velike promene od momenta kada je Frenk Lampard preuzeo kormilo Čelsija prošlog leta, a posle sprovođenja ideje o uvođenju mladih, talentovanih igrača iz akademije u prvi tim i pružanja većeg prostora za razvoj, krenulo se i sa jačanjem pozicija koje su bile okarakterisane kao najslabije ili deficitarne.

Čelsi je još u januaru realizovao transfer Hakima Zijeha koji će od leta zvanično zadužiti opremu na Stamford Bridžu po ceni od 40.000.000 evra, a prema informacijama sa više strana za odličnim krilnim ofanzivcem iz Ajaksa stiže i Nikolas Taljafiko!

Izabrane vesti

Posao bi zvanično mogao da bude obelodanjen koliko već u sredu, a Čelsi će Ajaksu platiti 30.000.000 evra! Od toga 26.000.000 biće u fiksnom delu, a četiri miliona evra će doći kroz lako dostižne bonuse. Prema ranije sklopljenom sporazumu s Taljafikovim bivšim klubom, Independijenteu će pripasti suma od 2.000.000 evra iz ovog transfera. Podsetimo, ranije se pominjalo da je Ajaks na Taljafika okačila etiketu na 25.000.000 evra.

Hakim Zijeh - nastavak Lampardovog ambicioznog projekta! Čeka se Sančo, a traže golman, levi bek, štoper, rezerva Abrahamu...

Odlazak reprezentativca Argentine iz Eredivizije ne predstavlja nikakvo iznenađenje, pošto je sam nedavno izjavio da mu holandsko prvenstvo više nije dovoljno snažno i da želi da napravi iskorak u karijeri. Dolazak u Premijer ligu čini se kao logičan potez.

S dolaskom Taljafika jasno je da će Frenk Lampard otpisati Emersona Palmijerija ili Markosa Alonsa. Ni jedan od njih dvojice nije uspeo ozbiljnije da se nametne kod Lamparda, odnosno Čelsi na toj poziciji nije imao standardnog prvotimca, pa su Emerson i Alonso gotovo podelili minutažu tokom sezone. Prvi je odigrao 26, drugi 29 utakmica tokom sezone, s tim što je španski bek upisao četiri gola, a italijanski s brazilskim korenima nijedan.

Bilo je i očekivano da će Čelsi tokom leta dovesti levog beka, jer se takav rasplet i najavljivao u novinarskim krugovima na Ostrvu. Od Plavaca se tokom narednih sedmica i meseci računa da završe bar još dva posla, odnosno kupovinu golmana umesto precrtanog Kepe Arizabalageosim ako se nešto drastično ne promeni u skorijoj budućnosti – i centarfora koji će podeliti teret sa Tamijem Abrahamom. Miši Batšuaji ima dozvolu da ide, a iako je Olivije Žiru iskoristio opciju u ugovoru i produžio ostanak na još godinu dana, biće verovatno tek treća opcija za napad. U Čelsijevom fokusu su Timo Verner i Luka Jović. Pominjalo se ranije da bi Čelsi mogao da krene i po Džejdona Sanča, što bi se idealno poklopilo s klupskim planovima o stvaranju tvrdog jezgra engleske reprezentacije za budućnost, ali izgleda da će hitronogi krilni napadač Dortmunda pre u Junajted, nego u Čelsi. 

S Taljafikom, Čelsi će dobiti beka sa izraženim osećajem za dodavanje i centaršut, ali i nekog ko može da pretrči protivnika i prekine akciju u ranoj fazi. 



tagovi

Nikolas TaljafikoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara