Fudbaleri Brondbija (©AFP)
Fudbaleri Brondbija (©AFP)

Brondbi u odličnom fizičkom stanju

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 09:54

Tim iz pregrađa Kopenhagena dočekuje Sonderjisk u prvom meču posle pauze

Poslednji meč pretposlednje runde ligaškog dela danske Superlige na programu je večeras u predgrađu Kopenhagena (19.00). Brondbi ima posla sa Sonderjiskom. Domaći bi da osiguraju mesto u plej-ofu, a gost da stekne pristojniju zalihu pred bitke u plej-autu.

Brondbi je uspešno prošao kroz krizu. Tim ima dugu klupu koja bi trebalo da omogući kvalitetnu rotaciju, a jedno od glavnih preokupacija čelnih ljudi je otkup ugovora Samuela Mraza. Slovačkom napadaču pozajmica iz Empolija ističe 1. jula i u klubu čine sve da ga zadrže u Vestegnenu. Pre karantina, Brondbi je ostvario dve pobede u pet mečeva, ali to zaista nije relevantno pred nastavak takmičenja.

Izabrane vesti

Sonderjisk je osetio pandemiju virusa korona, jer je u gradu Haderslevu bilo žarište. Igrači su morali da budu zaključani u stanovima i pitanje je u kakvoj su formi. Ekipa Glena Ridersholma prilazi nastavku sezone sa 11. mesta na tabeli. Klub neće moći da se probije u prvih šest, jer ga razdvaja 12 bodova od Olborga. Vredi napomenuti da Sonderjisk ima jednu od najgorih defanzivnih linija prvenstva, pošto je primio 41 gol, kao i jedan od slabijih navala sa 29 pogodaka.

Na zvaničnoj stranici Brondbija piše da su igrači u odličnom fizičkom stanju i da trener Nils Frederiksen može da računa na sve pulene za predstojeću utakmicu. Ipak, možda ćemo na meču sa Sonderjiskom, bez impresivne podrške publike na koju je Brondbi navikao, videti potpuno drugačiji tim.

DANSKA 1 – 25. KOLO

Nedelja

Esbjerg - Olborg 1:1 (0:0)

/Jakovenko 67 - Tengšted 83/

Ponedeljak

Randers - Hobro 0:1 (0:1)

/Babajan 36/

Midtjiland - Horsens 0:1 (0:1)

/Prip 36/

Lingbi - Kopenhagen 1:4 (0:1)

/Varming 71 - Falk 33, Darami 73, Biel 86, Bartolec 90/

Orhus - Odenze 1:0 (0:0)

/Helenijus 78/

Utorak

19.00: (1,75) Brondbi (3,60) Sonderjisk (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1BrondbiSonderijske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara