MARION BARTOLI OPALILA PO FEDERERU: Zarađuje sto miliona godišnje, dok 150. igrač sveta ne može da živi od tenisa
Foto: EPA/ROB PREZIOSO

jako

MARION BARTOLI OPALILA PO FEDERERU: Zarađuje sto miliona godišnje, dok 150. igrač sveta ne može da živi od tenisa

Tenis -

Spektakularna pobednica Vimbldona iz 2013. godine Francuskinja Marion Bartoli zatražila je od svetske teniske javnosti da se zarađeni novac ravnopravno deli kako ne bi postojale drastične razlike u životima visoko i niže rangiranih tenisera.

Bartoli je kao primer navela Švajcarca Rodžera Federera, ali i neke druge igrače koje nije imenovala.

- Tenis ima najplaćenijeg sportistu sveta Rodžera Federera, koji zarađuje preko 100.000.000 dolara godišnje, a 150. igrač na rang listi jedva preživljava od svog sporta. Dajte manje novca pobednicima dublova na turnirima i taj novac rasporedite kvalifikantima - rekla je Bartoli.

foto: Instagram

Francuskinji su posebno zamerili dubl igrači, jer ne samo da se založila za smanjenje njihovih nagrada, već je otkrila kako pojedinci imaju po šest ljudi u svojim timovima, a to sve značajno košta.

Na njene reči se prvi osvrnuo zemljak Nikolas Mahu, koji je baš specijalista za dubl igru.

foto: EPA/YOAN VALAT

- Ljubomoran sam. Mislio sam da imam brojniji tim. Da li možete da me povežete sa igračima koji putuju sa šestoricom u timu - ironičan je bio Mahu.

Posle prozivke na račun Dominika Tima zato što je odbio incijativu Novaka Đokovića da svojim novčanim prilogom zajedničkom fondu pomogne slabije rangiranim teniserima, Bartoli je objasnila šta je želela da kaže spominjanjem Federera.

foto: Profimedia

- Nisam rekla da treba uzeti novac od Švajcarca. Ali, šta ako bismo izvršili bolju raspodelu novca i uštedeli nešto za igrače koji imaju toliko mnogo troškova. Ne vidim da bismo ga oštetili.

foto: Profimedia

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track