I Njujork uveo policijski čas

Policijski čas uveden je i u najvećem američkom gradu Njujorku, kako bi bila sprečena nova uništavanja imovine tokom protesta zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.
Posle višednevnog nasilja tokom demonstracija zbog ubistva Flojda u Mineapolisu, Njujork se pridružio gradovima širom SAD uvođenjem policijskog časa od 23 do 5h.
 
Ograničenje kretanja za više od osam miliona ljudi usledilo je posle nekoliko meseci restriktivnih mera zbog pandemije virusa korona.
 
Gradonačelnik Bil De Blazio i guverner savezne države Njujork Endrju Kuomo izjavili su da nisu imali drugog izbora, zbog raširenog nasilja, praćenog pljačkanjem prodavnica, paljenjem policijskih automobila i uništavanjem druge imovine.
 
Oni su naveli da stoje uz brojne nenasilne demonstrante koji danima protestuju zbog policijske brutalnosti i rasne nejednakosti.
 
"Ne možemo da dozvolimo da nasilje baci u drugi plan poruku ovog trenutka", naveo je De Blazio.
 
Flojd je preminuo 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Čovina. Prema optužnici, Čovin je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu, uključujući dva minuta i 53 sekunde pošto je izgubio svest.
 
Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova, uz stotine uhapšenih i veliku materijalnu štetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet