Povratak Anonimusa: Žele da razotkriju zločine policije

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda podstaklo je hakersku grupu Anonimusi da se ponovo aktivira i obeća da će razotkriti brojne zločine policije Mineapolisa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

18:53

Povratak Anonimusa: Žele da razotkriju zločine policije
Ilustracija: Getty images/ Matthew Lloyd / Stringer

Grupa poznata po targetiranju i sajbernapadima poslednjih godina se primirila, međutim nakon najnovijih dešavanja u SAD i masovnih protesta rešila je da "izađe iz senke", piše BBC.

U vezi sa protestima koji su odgovor na ubistvo Džordža Flojda, Anonimusi su izveli različite oblike sajbernapada, a jedan od njih je najverovatnije i napad na sajt policije Mineapolisa, koji je tokom vikenda bio oboren.

Grupa Anonimusi poznata je po tome što nemaju lidera i što im pripada veliki broj pojedinaca koji imaju različite prioritete, ali uopšteno njihova meta su oni za koje smatraju da zloupotrebljavaju vlast i koje napadaju tako što im obaraju sajtove ili im isključuju internet.

Nose karakteristične maske s likom Gaja Foksa, koje su postale poznate nakon romana Alana Mura "V za vendetu", a u kojem revolucionar anarhista stavlja masku kako bi srušio korumpiranu vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: