Premijer Severne Makedonije po drugi put u izolaciji

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski je danas objavio da je negativan rezultat njegovog testa na koronavirus.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

18:38

Premijer Severne Makedonije po drugi put u izolaciji
Getty images/ Chris McGrath

Međutim, on će ostati u kućnoj samoizolaciji dok ne dobije zvanične preporuke epidemiologa.

Spasovski je jutros testiran na koronavirus jer je juče bio na partijskom skupu svoje stranke SDSM u Kumanovu s direktorkom Uprave za javne prihode Severne Makedonije Sanjom Lukarevskom, kojoj je potvrđen koronavirus.

"Nemam nikakve simptome, a dok ne dobijem zvanične preporuke epidemiologa, ostaću u kućnoj izolaciji", napisao je danas premijer i potpredsednik vladajuće SDSM na "Fejsbuku".

Ministar zdravlja Venko Filipče je pre no što je Spasovski to objavio, rekao novinarima da je "s obzirom na kontakte Spasovskog, velika izvesnost da će biti potrebna samoizolacija od dve nedelje".

Premijer je već jednom bio u 14-dnevnoj samoizolaciji, jer je 15. aprila bio na sastanku s gradonačelnokom Kumanova, koji je dan kasnije dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: