Fred (©Twitter/FluminenceFC)
Fred (©Twitter/FluminenceFC)

Tur d’ Fred: Biciklom 600 kilometara na potpis za Fluminense

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 17:12

Krajnje originalna promocija iskusnog napadača

Bio je 10. jun 2016. i Fred se u suzama oprostio od Fluminensea, kluba u kojem je odigrao 288 utakmica i postigao 172 gola što ga svrstava na visoko treće mesto na listi najefikasnijih igrača u istoriji tima iz Rio de Žaneira. Međutim, 1.451 dan kasnije idol se vratio. Uz mnogo simbolike. Potpisao je ugovor do 21. jula 2022, kada će Fluminense proslaviti 120. rođendan.

A ni tu nije kraj, jer će Fred danas krenuti na put dug 600 kilometara koliko će u narednih pet dana prevaliti ne bi li stigao na promociju u Rio. Krenuće iz Belo Horizontea, a poslednja destinacija biće elitno naselje Bara da Tižuka na zapadu Rija.

Izabrane vesti

Distanca – 445 kilometara putem, ali Fred neće pedalati putem. Da bi izbegao gužvu u vreme kada korona virus muči Brazil ići će alternativnim stazama, takozvani Estrada Real. Zemljane staze napravljene za rudnike još u kolonijalno vreme Brazila.

Društvo će mu praviti lični trener Žeferson Souza, a spavaće u šatorima. Pratiće ga naravno i specijalizovano osoblje, mehaničar za bicikl, fizioterapuet, kamerman i menadžer Fransis Melo koji je sve i osmislio. Imaće naravno i masku i alkohol za dezinfekciju, pravila bezbednosti u doba pandemije nalažu tako.

Pripreme su uveliko u toku, četiri meseca već, u poslednja dva 36-godišnji napadač je vozio tri do četiri puta nedeljno, u proseku 200 kilometara sedmično. Dnevno prelazi više od 50 kilometara.

A čemu sve to? Prosto, promocija pred navijačima nije dozvoljena zbog održavanja socijalne distance, pa je menadžer smislio nešto neuobičajeno. Da pokaže koliko je Fredu stalo do Fluminensea.

Moj dolazak u Fluminense će zauvek biti upisan kao trenurak radosti, jedinstva i solidarnosti“, rekao je sam fudbaler.

Naravno, tu je i marketinški momenat, brojne kompanije će podržati akciju, a sav prihod ide u humanitarne svrhe, siromašnima u favelama.

Podsetimo, Fred će u Fluminenseu igrati za 800.000 evra godišnje dok je u Kruzeiru do sada imao platu od oko 2.000.000. U Fluminenseu će doduše dobijati i procenat od prodaje dresova i ostalih marketinških aktivnosti.


tagovi

FluminenseBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara