Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković zaustavio priče o prelaznom roku i pohvalio Ivanića

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.06.20. | 15:28

Zvezdin strateg nije hteo da komentariše izjave Lazara Markovića

Potencijalno najbolja Zvezdina sezona, još od one u Bariju, zavisi od uspešnosti žetve u sremskom ataru. Ne računajući večitog rivala, nepobeđenog u ovoj prvenstvenoj sezoni, manjkavosti tima Vladana Milojevića i Dejana Stankovića, najviše je „isprovocirala“ Inđija.

Na Marakani u septembru Inđija je pala posle dva, najblaže rečeno, kontroverzna penala. Ovog proleća tim Aleksandra Janjića je jedini uspeo da zatrese mrežu crveno-belih i odoli srpskom šampionu kao domaćin (1:1). Dovoljno razloga da Dejan Stanković i njegovi izabranici zaborave šampionski mamurluk izazvan ubedljivim trijumfom nad Radom (5:0).

Izabrane vesti

Imaju pregršt motiva crveno-beli da sutra zapnu (17.00 časova, TV Arena sport) i nagoveste da su zreli da prvi put posle 13 godina objedine domaće trofeje.

“Uvek volim da krenem od zdravstvenog biltena. Vulić se vratio, moj izbor je da i dalje ne računam na Sanoga. Ne treba da rizikujemo, dečko se vraća iz povrede. Arhivirali smo utakmicu sa Radom, čeka nas četvrtfinale kupa. Imali smo tamo mnogo problema, mnogo smo naučili iz tog meča. Posle nje smo promenili glavu i mentalitet. Odnos takođe. Jesmo ostavili dva boda, ali smo dobili mnogo toga. Idemo tamo da se nadigravamo“, rekao je na početku obraćanja Dejan Stanković.

Pošteno se Crvena zvezda mučila pre dva meseca u sremskoj ravnici. Sa viškom adrenalina i nervoze u igri, crveno-beli su jurili preokret. Pokazivale su to i reakcije Dejana Stankovića.

“Mnogo toga smo naučili iz te utakmice, malkice sam bio nervozniji nego obično. Gubio sam, želeo sam da preokrenem meč. Odbili smo se od njih u prvom poluvremenu. Nismo loše ušli u meč, bilo je grešaka počevši od mene. U drugom poluvremenu smo se samo mi pitali. Imali smo mnogo zicer situacija, oni samo jednu polukontru. Želim da odigramo kao drugo poluvreme“.

Zvezdin šef stručnog štaba se odlučio za tandem napadača, ali je van protokola na Banjici ostao Ričmond Boaći.

“Trenira dobro, dobro radi. Računam na njega. Kako ćemo nastupiti, videćemo sutra“.

Mnogo tema je načela titula šampiona Srbije. Priča se o prelaznom roku, odlascima, izjavi Lazara Markovića… I o tome je upitan mladi stručnjak.

“Motivišem ekipu od kada sam došao u Zvezdu. Znam koliko je ovo veliki klub, i šta treba da rade. Nama je dupla kruna zadatak. Ali na izjavu Markovića nemam komentar. Nisam video, nisam pročitao. Radim svoj posao. Za neke druge stvari prosto nemam vremena“.

Imaće sutra Dejan Stanković vremena da još jednom skautira kvalitet Mihaila Banjca, momka koji bi trebalo da pojača crveno-bele u letnjem prelaznom roku.

“Dok traje takmičenje, nemam razloga da gledam druge igrače. Koncentrisan sam na ekipu. Nadam se da ćemo 24. juna početi da pričamo o drugim igračima. Za sada imam odlične igrače, velike profesionalce. Neću da pričam o drugima”.  

Pored Banjca pominje se da je Crvena zvezda blizu angažmana Tedića i Spiridonovića.

“Ne, nijedan posao nije završen. Da se radi skauting da – kao i u svim klubovima na svetu. Do 24. juna sam fokusiran na moje momke. Zadovoljan sam kako rade i funkcionišu. Meni je svaki dan posvećen napretku. Ja želim napredak iz dana u dan. Za sada sam zadovoljan kako sve to funkcionišeč. Korona nas je malo ukočila u napredovanju i rastu. Ali dobro smo se vratili. Držali smo visok nivo svih 90 minuta. Ostali smo na nogama. Zadovoljan sam kako stoje stvari. Kada se sezona završi sešću sa ljudima iz kluba da vidim šta nam sve treba. Oni imaju iskustva, tri puta su bili tu kada se igrala Evropa“.

Pod komandom Dejana Stankovića porastao je Mirko Ivanić. Uz Vukanovića bio je najbolji akter meča na Banjici.

“Rad je isplativ. Može da bude krize, ali ako radiš poštenom sve ti se vraća. Mirko je dobar dasa, pretalentovan igrač. Trebalo je raditi na njegovoj glavi, da se oslobodi i radi. On to ume“. 


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara