Probni testovi za velike i male maturante

Osnovne i srednje škole u Srbiji, nakon pauze zbog epidemije i vanrednog stanja, ponovo su otvorile vrata za učenike. Prema preporukama Ministarstva prosvete, delimičnim i ograničenim povratkom u školu obuhvaćeni su đaci završnih razreda, mali i veliki maturanti.

Po unapred dogovorenom rasporedu, osmaci su na smenu preuzimali kombinovani i probni test iz srpskog jezika koji će prema uputstvima razrednih starešina rešavati kod kuće, a vratiti sutra, kada u školi polažu probni test iz matematike. Proveru pred završni ispit koji ih očekuje 17., 18. i 19.juna.

Za Pavla Savića,učenika 8.razreda, ovaj test podrazumeva veći stepen odgovornosti. Njegova vršnjakinja Višnja Simić kaže da je spremna i kao odličnu ocenjuje onlajn nastavu. 

Jelena Ivanović, direktorka OŠ "Nada Popović" u Kruševcu ukazuje na promenu - ne polaže se više u salama i holovima,već u učionicama sa devetoro učenika.Zbog velikog broja učenika, u toj školi polagaće se u 18 učionica.

Šansu da odgovaraju za veću zaključnu ocenu imaće i mali i veliki maturanti.

Uz sve mere bezbednosti, maturske ispite prvi će polagati gimnazijalci, a do 12.juna i maturanti srednjih stručnih škola, u nešto drugačijim uslovima.

уторак, 16. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво